Min emoji-lista!

Nu är jag ju det är ju en träningsblogg. 
Eum… Nåja, när jag inte skriver om separationer, mentala härdsmältor och träningssvackor, vill säga. 😛  Men listor gillar vi (jag) ju och vem idag håller inte på med emojis! Därför tyckte jag att den här kan jag ju dela med mig av.
Listan kommer från Elsa Billgren, men jag hittade den hos både Elin (Teknifik) och Linda (La Linda).

Vilken emoji använder du mest?
😘 
Den här måste jag nog säga. Jag pussar inte så många i verkligheten, men ”bakom skärmen” blir det rätt många fler… Hehe!

Vilken emoji tycker du är finast?
 Oj, vad svårt. Jag tycker om rätt många emojis! Men dessa är nog ett par favoriter. ✨🌲💕

Vilken emoji brukar du ha till frukostbilder?
Nu är det oerhört sällan jag lägger ut frukostbilder. Men det blir nog den här 😋. Eller den här ☕  För kaffe är viktigt! Den verkliga koppen betydligt mer än själva emojin förvisso.

Vilken av djuremojisarna är mest du?
När jag skriver till personer jag känner blir det nog ofta apan som inte ser. Nu är jag inte säker på att jag använder den på ”rätt” sätt, men det jag (försöker) mena med den är att jag jag typ ”fejkskäms” lite grann över något jag har gjort eller sagt/skrivit. 🙈
När det kommer till sociala medier är det nog hundtassarna. Särskilt när Love är med på mina rundor. 🐾 

Vilken emoji hatar du när andra använder?
Jag blev lite smått ”förstörd” när jag insåg att de två nämnda ovan båda svarade den hä  😜 ”Men herregud”, tänkte jag. ”Den använder jag ju jämt! Tänk om jag går omkring och gör folk upprörda, utan att veta om det?!”
Personligen stör jag mig lite på när andra använder 🙄 gubben med himlande ögon. Jag vet inte varför, men den känns lite nedvärderande på något sätt. Även om den används på ”rätt” sätt.

Vilken emoji har du dille på just nu?
Ingen specifik tror jag. Inte någon ”udda” i alla fall. De vanligaste är nog 😜 och 😉. Och när jag är oskyldig (vilket jag alltid är…eh?!) används den här rätt flitigt också. 😇

Vilken emoji använde du senast och i vilket sammanhang?

😂 Den här emojin används, som sagt, ofta. Senast när jag skickade en sjuk (!) GIF till en vännina… Själva GIF:en besparar jag er. Haha!

Vilken emoji fattar du inte vad den föreställer?
🍆 🍑 Alltså jag ser ju att det är en aubergine och en persika. Men ni vet det där med emojis och ”dubbla budskap”. Jag tror jag vet vad de betyder även på ”det andra språket”. Men seriöst? Vem använder FRUKT-EMOJIS när man vill säga något?
I övrigt finns det nog en uppsjö av emojis som jag inte förstår!
Likaså katt-emojisarna? De är väl egentligen bara kopior av ”vanliga” smilisar. Alltså samma uttryck, fast med ett kattansikte. Så why, tänker jag…?

Vilken emoji tycker du är roligast?
Här kommer min sjuka humor in. 🖕🏻 Utan tvekan! Och det började nog med ett internt skämt på jobbet. Jag använder den alltså inte i dess verkliga betydelse, utan när någon drar en ”högt i tak-kommentar” och jag låtsas bli arg.
På kollegorna funkar det utmärkt. När jag (vid enstaka) tillfällen har använt den i samma syfte på andra personer, så… Nja, vi kan väl bara säga att budskapet om ”skämt” inte riktigt har gått ända fram… *harkel*

Vilken kombination av emojisar tycker du bäst?
👉👌 
(Ja, jag är jäkligt barnslig. Sorry)… Haha!

Vilken emoji är mest ”influencer”?
Spontant tänker jag att influencers sällan använder emojis? Eller jo, kanske på instagram, men inte i bloggarna så mycket. Fel…? (Hm? Vad säger det om mig då, som använder det i typ varje inlägg?)

Vilken emoji får du av dina föräldrar?
Det blir mycket utav 😊 och ❤. Av mamma ska jag väl tillägga. Är inte 100 % säker på att pappa vet hur man använder emojis. Är inte ens säker på om han vet hur man SMS:ar…`? Men svara i telefon, det kan han i alla fall! Haha!

Vilka emojisar använde du i ett extra minnesvärt instagraminlägg?
Jag är nog relativt sparsam när det kommer till emojisar. Eller? Det här inlägget är nog det mest känslosamma jag har publicerat. Var så sjuuuukt trött, att fler ”slutkört och illamående” emojisar kunde behövts!

Vilken emoji beskriver ditt humör just nu?
😴 🤔 Trött som tusan och många tankar i huvudet. Jag borde, på riktigt, lära mig att inte ”övertänka” saker och ting… *suckar lite*

Vilka tre emojisar beskriver dig bäst?
💪 
Att jag är starkare än jag tror!
🙊 
Att jag borde lära mig att tänka innan jag pratar…
😖 Att jag är klumpig som tusan. Tycker ju att jag borde lärt mig hantera saker lite bättre så här 38 år senare, men nädå. Är det någon som ”råkar” river en hylla i en porslinsaffär så är det jag!
//Hälsar hon som alltid var den som tappade glas och brickor i matsalen i skolan och fick applåder… Härligt när man är blyg introvert och inte alls vill stå i centrum.

Har ni några funderingar kring det här inlägget, kommentera gärna! 
Och/eller gör listan själv. 🙂  *nyfiken* (Finns det en bra emoji för ”nyfiken” förresten?) 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.