Min lista om sociala medier!

1. VAD GILLAR DU MEST ATT LÄSA OM PÅ BLOGGAR?

Det är svårt att sätta fingret på det, men jag tycker om när människor har en personligt tydlig ”touch” på sina inlägg. Av de bloggarna jag tycker mest om kan jag se en röd tråd, där de liksom har ett eget skrivspråk.
Egentligen spelar det ingen roll om inlägget heter (SEO-proffsigt) ”10 sätt att bli snabbare på 5 km!” eller mer vardagscasual: ”Därför fastnade jag i soffan idag.”
Så länge inlägget är skrivet på ett intressant eller roligt sätt, fastnar jag.

Jag läser kanske runt 40-45 bloggar/vecka. Stundtals kan det kännas som lite väl många, men jag har svårt att släppa bloggar jag har läst länge. (Även om jag inser att jag förmodligen borde rensa en del). Däremot är det inte alltid jag läser alla inläggen på de bloggar jag följer, utan jag läser de vars rubrik tilltalar mig.

2. EN EMOJI DU ALDRIG ANVÄNT:

Sjukt många! T.ex. plommonet.🍑  (Vem skickar frukt när man vill ligga liksom)? 😛
Kan man inte få nämna de man använder oftast? I så fall dessa: 😍😜🖕😘🙈😂Vilket beskriver mig ganska bra; Empatisk, galen, lite elak, kärleksfull, ironisk och har nära till skratt.

3. HUR MÅNGA FÖLJER DU PÅ INSTAGRAM?

Inte supermånga egentligen (Eller?) 320 personer/konton för att vara exakt.
Jag följer konton som får mig att tänka till, som inspirerar mig och/eller som lägger upp fantastiska bilder.  Andra följer jag för att det är personer jag känner och tycker om.
Jag brukar däremot inte ”snällfölja”; Och då menar jag följa andra bara för att de följer mig. Om jag däremot kikar in hos någon nya följare och gillar det jag ser, då gör jag det såklart.

Mitt eget konto just nu: (@trailinspiration)

4. LÄSER DU NÅGON BLOGG BARA FÖR ATT DU RETAR DIG LITE PÅ PERSONEN BAKOM DEN?

Det har hänt att jag har läst enstaka inlägg som blivit omtalade pga att de har väckt känslor och frustration på ett mindre bra sätt. Däremot skulle jag aldrig lägga tid på att regelbundet följa någon social media som kontinuerligt lägger ut sk. ”clickbait”.

5. OM DU BARA FÅR VÄLJA EN, VÄLJER DU DÅ INSTAGRAM, FACEBOOK ELLER BLOGGAR?

Jag inser att jag är rätt ”hooked” vad gäller sociala medier, så jag skulle förmodligen dö en smula om jag var tvungen att välja på riktigt. Men om vi säger att jag hade varit TVUNGEN hade jag nog valt facebook. Känns som att jag har mest interaktion där, även om jag lärt känna många fb-kontakter via t.ex. bloggen. Tur då att jag inte behöver välja!  😉

6. VAD TYCKER DU ÄR SVÅRAST MED SOCIALA MEDIER?

Att förstå vad det är ens läsare går igång på. Jag har många gånger gjort (i mina ögon) fantastiska inlägg (jodå, jag är extremt ödmjuk. Haha!) och det har inte alls nått ut på det sättet som jag har trott.
Andra gånger har jag ”slöskrivit” ett inlägg och antalet läsare har fullständigt exploderat! Och så sitter jag där som ett frågetecken och försöker förstå vad det var som tilltalade dem. Ibland kan jag se det, ibland inte. Slutkontentan; man kanske inte ska tänka för mycket när man skriver…?

7. TIPSA OM ETT ROLIGT INSTAGRAMKONTO:

Roligt? Jag följer Michael McIntyre på fejjan, räknas det? På insta är det inte riktigt ”roligt” jag letar efter. Därför bjuder jag istället på ett av mina absoluta favoritkonton: @IskogochmarkMAGI  ♥

Listan är ”snodd” hos Sofia. 🙂

6 kommentarer

  1. Kul lista men jag undrar hur du och alla andra gör för att hinna läsa så många bloggar och följa så många instakonton? Jag är genuint nyfiken. När läser du och hur mycket tid spenderar du i snitt/dag på sociala medier?

    Jag hinner inte ens med att regelbundet läsa de 10 bloggar som jag har som favoriter och de ca 50 instakonton jag följer. Och då knorras det om jag surfar runt för mycket… och ibland knorrar jag själv över att jag fastnar :).

  2. Att du hinner läsa så många bloggar i veckan imponerar mig! Det fanns en tid när jag också läste ungefär så många, men nu är jag glad om jag hinner läsa en 4-5 stycken. Hade gärna läst fler för det är så inspirerande!

  3. Det ÄR fantastiskt kul med sociala medier. Att sköta FB, insta och hänga med CAD dom händer i den världen är en av mins viktigaste arbetsuppgifter som journalist numera. Galet! Det säger en hel del.
    Men visst var bloggklimatet lite mysigare om msn backar några år. Vad tycker du?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.