Vem får blogga om träning – Dubbelmoral?

Efter att ha skrivit (det smått ironiska) inlägget ”Behöver man träna för att utvecklas?” och nämnt min totala olust till löpning, fick jag en kommentar som fick mig att fundera över det här med träning och bloggande. (Kanske fanns det en ton i mitt inlägg, som gjorde att jag fick skylla mig själv lite grann…?)

Måste tillerkänna Mackan en stor poäng. Att blogga om träning och skriva om t.ex. mörkerlöpning och inte själv springa blir ju lite dubbelmoral, eller? Ut och spring, skippa bloggandet, walk (run) the talk.

Min fundering kring kommentaren blev;
Jag inser att min blogg uppfattas som en träningsblogg (Och det är den ju, till största delen)!

Däremot skriver jag ju ibland även inlägg om annat och när jag fick den här återkopplingen kunde jag inte låta bli att tänka;
”Om man driver en träningsblogg, får man bara skriva under förutsättning att man tränar själv? Vad händer om man blir skadad? Får man bara skriva om återhämtning och rehab då…?”

Blogga om träning?

Eller ja, ”får och får”… Ni förstår säkert vad jag menar. Det är ju min blogg och självklart får jag skriva om vad jag vill.
Däremot kanske man ska döpa bloggen till ”Malins vardagstankar” för att med gott samvete kunna skriva om träningstips, även när man själv inte tränar? För att vara trovärdig?

Sorry. Nu har jag gnällt färdigt. 😉
Jag ska till gymmet och….hör och häpna…träna! Imorgon kommer det troligen ett fräscht och mer peppigt blogginlägg.

22 kommentarer

 1. Känns som en liten tendens därute att en borde ändra sitt bloggnamn om en inte ”håller sig till ämnet” och jag tycker det är helgalet! Jag tycker verkligen att ett bloggnamn är av sekundär betydelse, jag föredrar att fokusera på innehållet. Jag skriver under mina två hjärteämnen yoga och löpning och ävenom jag inte springer så det rinner över precis just nu, så orkar jag inte ens tänka tanken att behöva byta namn. En blogg är en del av en själv och i den ska hela ens liv få synas, oavsett om det varit fokus på träning i begynnelsen eller nåt annat. Vi utvecklas, livet utvecklas, bloggen utvecklas = precis som det ska vara, oavsett eventuellt epitet eller namn. Dagens ord och inga visor 😄❤
  Kramkraaam!

 2. Det klart att man måste få skriva om träning utan att träna själv. Livet går upp och ner och det gäller även träning, det kan komma och gå!
  Tramsigt, ingen är bättre än någon annan inte ens de ”rena” träningbloggarna!
  Hoppas att träningen gick bra!! Många kramar till dig!

 3. Ähh, det är ju ingen träningsdagbok du skriver, utan en intressant blogg om träning. Och då behöver man inte jämt träna, man kan skriva intressant om träning ändå, jag blir pepp av din blogg även om du inte tränar varje dag. Keep on the good work!

 4. Klart du inte måste skriva om träning hela tiden! Det är ju så här livet är. Omnämns förväntar sig nåt annat får de väl läsa en träningstidning eller nåt 🙂
  PS! Älskar din blogg alla dagar i veckan!

  Kram!

 5. Klart du ska blogga om träning oavsett om du tränar eller ej, vi alla är människor. Livet liksom.
  Du är grym, fortsätt så!!! Kramar

 6. Jag tycker det är bra att det finns olika träningsbloggar, det finns de som tränar sig sjuka, eller vältränade, eller i balans eller.. ja en mängd och det är bra, för då kan man välja. Jag väljer att läsa din för att den visar hur det kan vara när man är en ”vanlig ” människa, motivationen går upp och ner, vardagen med barn och jobb tar tid. Det är väl som vanligt. Vad lägger jag för värdering i ordet träna eller träningsblogg? Olika för alla skulle jag tro och då finns väl bloggar för alla, bara att välja. Jag väljer oftast din men också andra, mångfald behövs i denna världen.
  Helena.

 7. Fastnar lite vid detta i kommentaren; ”… och inte själv springa..”
  Alltså, du kanske sprungit mindre den senaste tiden för att det blivit så av olika anledningar, men vad har du gjort resten av året då? Du har ju sprungit en massa, inte minst en ultra. Skulle det vara fel att tipsa om mörkerlöpning bara för att du just nu inte springer. Räknas då inte allt annat du gjort?
  I så fall skulle jag ju inte få yppa ett ord om löpning nu när jag varit skadad för jag har ju inte kunnat springa en enda meter pga ryggen och höften. Fan vad trångsynt!
  Spring vad du orkar och hinner med, och skriv precis hur mycket du vill om löpning! Blir galen på att folk ska försöka tysta ner andra med helt idiotiska argument. Om man stör sig på någon så tycker jag att man kniper igen eller slutar läsa. Hur svårt kan det vara?

 8. Och jag har precis bestämt att byta namn till Annas semmelblogg…. 🙂 Skämt å sido, alla äger sin rätt att skriva om vad man vill i sin blogg. Vill man inte läsa så slipper man! Och det är naturligt att innehållet ändrar inriktning med livet, skador osv. Man kan ju inte byta namn hela tiden…. Keep up the good work!

 9. Hoppsan! Jag tycker det hör till träningslivet att man ibland blir opepp. Självklart kan man skriva om det också. De som inte gillar listor kan läsa andra bloggar 🙂

 10. Ja, detta känns verkligen som en icke-fråga! Varför bry sig så mycket? I perioder tränar man mer och då skriver man mer om det, i perioder gör man mer av annat och då blirdet naturligt att man skriver mer om det. Och vore inte en blogg ganska tråkig om man bara skriver om träning utan personliga vinklingar? Och vill man inte läsa är det ju enkelt att låta bli. Så alla vi som bloggar – jag tycker vi enas om att vi skriver om det som känns aktuellt för oss just den dagen. Träning, semlor eller vad som helst. Kraaam till alla inspirerande bloggare!

 11. Så fjantig kommentar. Bara för att du har en tillfällig dipp betyder det väl inte att du inte tänker på träning och kan skriva om det ändå. Och du kommer ju tillbaka, kanske just genom att ha bloggen, skriva om det och få peppiga kommentarer.

 12. Jag tror att de flesta inte följer den här typen av personliga träningsbloggar för att få en massa konkreta tips och ”såhär-gör-man” utan vi följer dig i egenskap av normal person, som vi råkar dela ett intresse (träning) med. Det går ju inte en dag utan att jag bryter mina egna principer om mat och träning, och mina läsare får följa mig bäst de vill liksom 🙂 Jag är inte någon allvetande, perfekt uppslagsbok, och inte du heller, och så måste vi få vara. Annars kan man ju lika gärna läsa en hälostidning eller något.

 13. Vilken konstig kommentar. Jag tycker inte att det blir dubbelmoral och man kan peppa andra till att träna även om man av olika anledningar inte kan/vill just nu.

 14. Om jag ska vara helt ärlig tycker jag att kommentaren är minst sagt lite dryg…och av den tillplattande sorten. BUUUUU! Du gör precis som du vill såklart och är inte en mindre tränande och inspirerande person för det. KRAM!

 15. Trist med sådana kommentarer, man undrar ju vart folket är påväg…

  Man bloggar såklart om vad man vill och väljer vad man vill följa. Sedan är det ju inte så att allt man lärt sig eller allt man har gjort försvinner bara för att man blir sjuk eller tappar motivationen en period.

  Herregud alltså… Jag önskar att folket kunde lägga sin energi där det behövs.

 16. Trist och meningslös kommentar. Man kan ha en träningsblogg utan att för den delen träna precis varje dag. Man kan ha en blogg om löpning men skriva om andra saker. Det är sådana träningsbloggar, som inte är rena träningsdagböcker som jag gillar allra bäst, där man även får följa med i med och motgång, där det finns en människa bakom som man kan relatera till, oavsett om det handlar om en fin stig att springa eller när träningen känns som skit. Det är därför jag gillar din blogg, du är vanlig (utan att för den delen vara tråkig), du inspirerar, till löpning och till annan träning också. Sedan går träningen lite i vågor.
  Jag driver en cykelblogg, men just nu är det inte särskilt mycket cykel i den, inte som det är när det är cykelsäsong, här uppe är det vinter och jag åker skidor men lägger inte av att blogga för det. Jag spretar hejvilt i bland och skriver om snöskor, om att laga mat ute och tispar om intervaller. Sån är jag och jag kallar mig träningsbloggare. Jag tänker att det handlar om en röd tråd mer än att toknischa sig på en sak, bli orolig över att ens bloggnamn inte passar in.
  Nä Malin, strunta i den kommentaren, strunta i om du inte får till löppassen, fortsätt blogga som du gör för det gör du förbaskat bra! Kram.

 17. Säger som övriga. Strunt i den kommentaren! Herregud, vad tråkigt det skulle bli att bara läsa om träningspass, det är min åsikt. Fast jag funderar samma om min blogg ibland, som spretat väldigt mycket senaste året när jag inte alla tränat som jag brukar. Gillar blandningen hos dig , så fortsätt så om du frågar mig 😊

 18. Klart man får skriva om träning ändå. Det är ju inte som om du aldrig har tränat och inte har erfarenheten heller, det är ju bara just för tillfället som du har kört lite mindre. Du har ju hur mycket erfarenhet som helst att ösa ur 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.