En tillbakablick på sommaren 2018!

Tidigare i år skrev jag ner mina tankar och intentioner inför sommaren.
Blir det alltid som man har tänkt?  (Kursiv text är inklipp från förra blogginlägget. Det andra är reflektionerna från nutid).

Min Bucketlist sommaren 2018
Min sommarlista 2018

 • En tiodagars vandring i Åre!

  Det är första gången, någonsin, som jag besöker de där omtalade fjällen och jag är såå pepp! Jag hoppas på dramatisk natur, samtidigt som jag är lite rädd (höjdskräck).
  Hela 10 fantastiska dagar! Planen är Vålådalen – Sylarna – Helags – Vålådalen. 😅

  Så blev det:
  Verkligen, verkligen magiskt!! Visst, det var ju lite småsaker som kanske drog ner betyget; typ en kraschad mage. För att inte tala om hagelstormen, även om den har sin ”charm” också. (Även om jag var rätt frustrerad, där och då). Det är ju faktiskt sånt man minns lite extra efteråt! Haha! 😀
  .

 • Dagsturer och leta smultronställen i Sverige!

  De veckorna jag har barnen ska jag verkligen försöka ta vara på varje dag med dem. Hitta mysiga platser, både gamla och nya. Ta med picknickkorgen, hitta på bus och bara njuta!
  Har ni tips på vad som är roligt (och gärna gratis) både i Västsverige och i övrigt, hojta gärna.

  Så blev det:
  En hel del dagsturer hann vi med, men kanske inte så många som jag hade föreställt mig. Det var ju så varmt att det enda, som i princip har lockat hela sommaren igenom var badstranden! Inte mycket mycket pluspoäng för fantasin på den. 😛

 • Leva i nuet!

  Ofta tänker jag att jag ska göra det. Leva i nuet alltså. Men på något konstigt sätt fastnar det oftast vid just en tanke.
  Jag är en känslomänniska och har en tendens att både analysera och överanalysera saker och ting. Är så galet avundsjuk på människor som är lite mer ”careless”. Därför ska jag åtminstone försöka vara det! Mer: ”Äh, vad gör det om hundra år”-tänk.

  Så gick det:
  Här måste jag faktiskt ge mig själv cred! Under sommaren har jag verkligen lyckats slappna av och tagit dagen som den kommer, i väldigt stor utsträckning.  🙂 Det märktes som tydligast när vardagen började igen och jag insåg att de gamla, oönskade tankesätten kom tillbaka igen.
  Det är ju det där med gamla hjulspår och att bygga sitt drömliv…
  .

 • Ladda batterierna & framtida förändringar!

  Det har dykt upp många tankar och drömmar i mitt huvud senaste tiden. Saker som jag så gärna vill förändra och förverkliga! Samtidigt inser jag att det är såpass stora förändringar, att det kräver mer energi än jag har just nu.
  Ska det vara, så ska det vara (åtminstone nästan) helhjärtat! Därför hoppas jag på mer energi och pirr i hjärta och själ till hösten❤
  .
  Så blev det
  :
  Här landar vi lite i punkt nr 3 igen. Jag kom tillbaka ordentligt utvilad, efter längsta ledigheten på evigheter och kände mig pepp! ”As I go” inser jag att det är saker och ting i mitt liv som tar energi. Saker som jag måste förändra. För så länge jag inte ändrar de där sakerna i vardagslivet skapas ingen energi. Moment 22.

  .

6 kommentarer

 1. Inte dumt att titta tillbaka, vad var tanken och hur blev det, och sen försöka vara nöjd över det som blev! För det kan ju vara olika anledningar till det som inte blev, och oftast kan kan nog hitta tillbaka till att ”det beslutet var rätt, just då”. Med facit i hand kunde man ha gjort saker annorlunda, men det får man försöka släppa!

  I all välmening, från en introvert till en annan, hoppas jag inte gör dig arg eller ledsen, det är absolut inte meningen. (Jag läser ofta hos dig. Det är *självklart* fritt för dig att radera denna kommentar utan motivering, om den känns fel och jobbig och du inte vill ha den på din fina blogg. )
  Fundera på om du utåt, mot andra, behöver *definiera* dig som introvert? Försök att inte lägga så mycket värdering i det? Vi är olika, och olika behövs. Bland alla som tjötar behövs det några som lyssnar, och bland alla som är omedelbara behövs det några som är eftertänksamma, typ…
  Snarlikt, ett fint litet grubbel på hur värderingar stjäl energi, ”Tankar för dagen” från Erica Dahlgren:
  https://sverigesradio.se/avsnitt/1122600

  1. Absolut, så kan det vara. Att det inte blev som man FÖRST tänkt, av olika anledningar. 🙂

   Ingen fara alls. Varför skulle jag bli ledsen eller arg? 🙂
   Jag vet inte om jag egentligen gör det (definerar mig som introvert) ut mot andra? Jo, här på bloggen skriver jag ju om det. Mest för att jag tycker det är intressant och ett viktigt ämne att ta upp, just för att det i dagens samhälle handlar så mycket om att man ”SKA” vara outgoing och social. Typ alltid. Sedan är det nog (tyvärr?) inget jag pratar om i vardagen. Bland de jag känner är jag liksom bara ”Malin”. Utan stämpel. Men om jag t.ex. inte orkar mingla en kväll, vill jag gärna att de som känner mig mest, ska veta varför jag tackar nej. Jag använder då kanske inte ordet i sig alltid, utan förklarar mer att jag, energimässigt, har haft för mycket annat just i den vevan.

   1. Puh, skönt att du inte blev arg eller ledsen på min kommentar. Det kan ju så lätt bli att det man menar snällt eller klokt i sin egen värld, låter klantigt och påträngande för någon annan, särskilt för att skriven text kan sakna nyanser, eller tvärtom, få tolkningar mellan raderna.
    Jag är också sån som hellre använder min egen tid som jag själv vill, än att ”måsta vara med för att eventuellt inte missa något” och ibland sitta där och ifrågasätta sig själv ”varför”. Har hittat kompromisser som passar mig, t ex hänga med ut på första ölen och lite tjöt, men droppa av hemåt när det ska gås vidare och ätas middag. T ex.

    Toppen! Ut med dig, rösta och sen lite luft i skogen eller nåt! 😉
    Och så tipset om SM Sport… Nya skogsskor, nya möjligheter! Hihi!

 2. Jag tycker du ska vara väldigt nöjd med den sommaren! Värmen kunde vi inte riktigt rå på, den tog knäcken på den mesta energin, men att bara finnas där och vara med sina barn ska inte underskattas, ofta har de inte så höga krav, bara man lyssnar aktivt och intresserar sig för deras verklighet. Stor kram!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.