Min höstlista!

 • Beskriv din höst med tre ord.
  Peace of mind.
  .
 • Vad är det bästa/sämsta med hösten?
  Hösten är min absoluta favorit! Det bästa? Kontrasterna mellan ljumna dagar och krispiga morgnar. Färgerna i naturen. De vackra höstdagarna i skogen. Lugnet. Stillheten.

  Det blir lagom mörkt. Sådär så att man får ro på nätterna, men fortfarande kan njuta av kvällarna.
  Regnet känns på något sätt, skönt det också. Det får det att dofta höst och jag känner mig mer levande, än på hela sommaren.

.

 • Hur höstmyser du?
  Jag var på väg att skriva ”tänder ljus”, men insåg i samma stund att det gör jag sällan (även om det händer). Däremot har jag betydligt mer dämpad innerbelysning på hösten. Enstaka fönster- och golvlampor som tänds.
  Det låter lite emotsägelsefullt, med tanke på att jag är mörkrädd och lite mer nojig i stan (faktiskt), men jag hoppas att jag kommer lyckas njuta lika mycket i år, som jag har gjort på landet.

  Läser nog mer bloggar och äter lite mer choklad än på sommaren också. (Eller…?) 😛
  .

 • Hur ser din höstoutfit ut?
  Eh… höstoutfit? Jag är en person som ibland har kortärmat på vintern och ibland stickat på vår, sommar (!) och höst… Så helt oregelbunden alltså (och uppenbarligen rätt ogenomtänkt). 😉
  .
 • Vad har du på TO-DO listan just nu?
  Förutom ett par ”nästan-planerade” vandringar, så faktiskt ingenting särskilt. Den här hösten ska jag försöka ha det lugnt och stilla runt omkring mig och göra mer spontan-grejer, när andan faller på.
  Jag önskar att jag hade kunna passat på ”boa”; tapetsera och måla och greja. Men helt ärligt; det känns inte så jäkla roligt, när man hyr i andra hand… 🙁
  .
 • Bästa musiken för regniga dagar?
  Det allra vanligaste är att jag lyssnar på musik i bilen. På väg till och från jobbet. Hög volym och musik efter dagskänsla. Inte efter väder (fast kanske att det kan hänga ihop lite?)

.

 • Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
  Jag är nog sist i världhistorien, eftersom jag inte skaffat varken netflix eller HBO. Kanske är det därför längtar ihjääääl mig efter bra serier?!

  ”Lost” – I miss you!
  ”True blood” – Köra heeelt ny säsong, please?

  Jag hör människor i min närhet diskutera ”House of Cards” (älskar Kevin Spacey förresten, så den hade jag nog gillat), ”Orange is the new black”, ”Breaking bad” och ”Game of thrones”. För att inte tala om nya avsnitt (!!) av ”Gilmore Girls”!

  Ja, jag är en tönt-serienörd som även saknar ”Beverly Hills,  Melrose Place”, ”OC” och ”Heroes”. Just nu harvar jag smått patetiskt runt i serier som går på tv; favoriten just nu: ”2 1/2 Men” och ”Anger management”. Men snart börjar säsong 59(-ish) av ”Grey´s Anatomy”. Då jävlar!! 😛
  .

 • Vad är den höstigaste maträtten?
  Gräddig kalops med morötter. Love it!
  .
 • Var hänger du helst under helgen?
  Hemma. Det kan låta tråkigt, men som introvert älskar jag det. Även om jag någon gång ibland såklart kan uppskatta en utekväll! Men det är sällan, måste jag erkänna.
  .
 • Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
  Jag har under flera år velat åka bort över jul, men inte fått med mig övriga familjen. I år beror det lite på hur det ser ut med barn och ekonomi, men kanske att jag kan komma iväg. Det är dock inget jag har planerat (klart) ännu.
  Även höstvandring och spa-weekend står på önskelistan!
  .
 • Hur förbereder du dig för vintern?
  Fysiskt? Lägger på lite extra underhudsfett. 😉 Nä, skämt åsido. Inget särskilt faktiskt. Möjligen att jag (när jag kommer ihåg, börjar äta d-vitamin) men det är väl 2-3 år sedan jag gjorde det nu?

  Mentalt? Är det en krispig vinter (snö inte nödvändigt, men kyla) så trivs jag superbra, även på vintern! Det är det där jäääättemörka, kompakta, blöta som jag egentligen inte fixar under längre perioder.

Den här höstlistan har nog florerat men jag hittade den hos Nina. ♥

5 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.