Pest eller kolera?

Hej! Har ni en bra fredag? Träning? Eller mys med familjen? Eller kanske både och? 🙂 Själv har jag träningsvärk typ överallt efter ett hemmapass jag körde igår. Så det blir löpning imorgon först.

Piggelina-Anna och hennes familj haft en diskussion vid middagsbordet om vad de hade valt om de var tvungna att välja mellan två ”onda ting”.
Sådana här tankebanor är så himla intressant, tycker jag. För det finns inga rätta svar, bara olika uppfattningar. Därför blev mina svar ett eget inlägg, istället för en kommentar hos henne.

Om jag måste välja!

Att aldrig mer få springa eller att aldrig mer få resa
Helt ärlig så reser jag inte supermycket som det är idag? (Eller räknas även resor inom Sverige?) Utomlands har jag inte varit på evigheter. Så aldrig mer resa ligger nog närmast till hands, just nu i alla fall.

Att aldrig springa ett pass som är längre än fem kilometer eller att aldrig springa kortare än 25 kilometer
Den långsamma snigeln i mig skriker:  ”Välj aldrig kortare än 25 km!!!” Samtidigt har jag varken tiden eller (med största sannolikhet) en tillräckligt hållbar kropp för det. Så det får nog bli aldrig längre än 5 km. (Hur lång tid måste det gå mellan 5 km passen)? *harkel* 😁

Att alltid springa i split shorts eller att alltid springa i vintertights. Oavsett väder.
Lättaste frågan någonsin! I shorts, alla dagar i veckan, året runt. Jag dör ju svettdöden bara jag springer i långärmat i september-oktober. Så hellre shorts i December än vintertights i juli!

Att inför ett löppass glömma sport-bh:n eller löparskorna? (endast för tjejer…)
Jag kan nog glömma båda. Springa i vanlig BH och vanliga dojor (eller barfota) funkar väl ett löppass tänker jag? (Om jag nu inte ska köra tuffa intervaller, då glömmer jag nog hellre BH:n).

Att springa utan mobil eller utan gps-klocka?
Jag springer ju redan utan GPS-klocka 99 gånger av 100. Förstår inte riktigt hetsen? Så ”aldrig utan min mobil”, absolut! 🙂

Att bara äta gels och rödbetsjuice i en månad eller att inte få springa under samma period?
Hade jag BARA kunnat dricka rödbetsjuice hade jag kört på det. Men den där äckliga gelen. Aldrig livet. Då får löparskorna stå på hyllan i en månad.

Att bara få springa uppför eller att bara få springa på löpband?
Ojoj! Backar som är min (mentala) akilleshäl… Men bara löpband? Nej, fy tusan. Får bli värsta backproffset helt enkelt. Antingen jag vill eller inte.

Att aldrig springa intervaller eller att ALLTID springa intervaller?
Aldrig. Finns ju magiska långpass i skogen som går före (nästan) alla gånger!

Att aldrig få tvätta dina träningskläder eller att aldrig få köpa nya löparskor?
What?? Alltså den svåraste frågan, på riktigt ju! Haha! Man kan ju inte leva utan löparskor?! Men att ALDRIG tvätta träningskläderna… *urk* Fast i och för sig. Jag springer ju mest i skogen ensam. Står jag ut med min egen lukt efter ett tag, tror ni…? Eller så springer man barfota. Hur svårt kan de va´… 😅

Att bryta höger arm eller vänster ben?
Jag är vänsterhänt, så höger arm, please!9 kommentarer

  1. Hej, längesen jag var inne och läste nåt här. Sprang en fredagsrunda igår och känner mig onödigt fräsch nu. Så jag överväger faktiskt en runda idag också, men det är ett svårt val när jag har en långrunda med klubben på schemat i morron. Det var väldigt länge sen jag sprang två dar i rad och tre kan jag inte ens minnas när.

    Inte funderat mycket över sådan där pest eller kolera frågor, men det som slår mig som uppenbart är att Resa går helt bort för jag är aldrig så stressad och förvirrad som på tågstationer eller flygplatser. Jag hatar de miljöerna. Intervaller kan jag också stryka. Körde det på annandagen och sabbade hela långhelgen. I övrigt var det mera tveksamma val.

  2. Hehe! Roliga frågar som verkligen belyser hur viktig löpningen kan bli i livet. Låter dom en mardröm att behöva välja mellan vissa alternativ. Jag skulle aldrig, aldrig välja bort löpningen. Att bara få skutta runt 30 min som max låter också hemskt i mina ögon, jag skulle hellre springa långt varje pass.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.