Fettisdagen!

Alltså fettisdagen.
Är det fettis-dagen eller fet-tisdagen, förresten? Jag blir (fortfarande) osäker, varje år! 😀

Jag inser ju att lägga ut sin semla i sociala medier är lika poppis som att lägga ut löprundans exakta meterantal. För de/den som springer med gps-klockan fram och tillbaka, fram och tillbaka på gatan framför huset. (Ok, det där kan nog ha hänt mig *harkel* men inte särskilt ofta, i ärlighetens namn).

”Facebook – Kvävd av semlor!”

Det kan dock bli lite för mycket av det goda, enligt mig.
Sociala medier fylls inte bara semlor. Det SVÄMMAR ÖVER av semlor. Sociala medier dör ”kvävning-by-semlor-döden” varje år, just den här dagen!
Jag vet inte riktigt om jag ska tycka om det eller inte? På något sätt känns det nästan värre än alla de där fotona på löparklockornas displayer.

Jag är mer av en kanelbulle-kvinna, jag.

Jag är inte superförtjust i semlor.
I år har jag dock ätit två stycken (varav en idag) och jag måste nog erkänna att det var första gången någonsin, som jag faktiskt tyckte att det smakade helt ok.
Annars är jag mer för kanelbullens dag. Hembakta, varma kanelbullar med ett glas iskall mjölk. Mmm! Hur långt är det kvar till Oktober? 😛

Låt semlan vara semla!

PS. Att göra semmeltårta (stavning?) känns t.ex. ok.
Men när man börjar fucka upp semlorna med olika varianter av chokladfyllnad/topping, då är man alldeles för långt utanför boxen, om du frågar mig!

Choklad är choklad. Semla är semla. Deal? 

(En liten, liten) printscreen från instagramflödet…

6 kommentarer

  1. Japp, en semla ska vara en semla och inget annat! Där är jag oerhört konservativ.

    Känns lite som att slå in en öppen dörr, att Instagramma dagens intag av semla. För självklart var det ju nån som bjöd på jobbet, och självklart stod jag inte emot trots att jag tänkt det från början. Tur det för den var verkligen jättegod.

  2. Jag älskar som bekant semlor. Som i bulle, mandelmassa och grädde! Kom inte dragandes med princess- eller nutellasemla, det funkar inte! Skönt att vi är överens på den punkten 😀. Fast igår blev de croissantsemla i ren desperation…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.