En icke-tränande person!

Idag skulle jag tränat.
Jag hade bokat in både sprint (HIIT – High Intensity Interval Training – på cykel) och sedan Yin Yoga efter det. På morgonen kändes det som en bra idé. Vid lunch avbokade jag sprint-passet och ett par timmar senare även yoga-passet. Jag…orkar…verkligen…inte…! Det känns som att jag lever i slowmotion, samtidigt som allt runtomkring mig RUSAR fram!

Just nu är jag en ”icke-tränande-person” och jag börjar inse att jag förmodligen behöver vara det (även om det inte är samma sak som att jag vill vara det). Kanske avstår jag inte träning till 100 %, men i alla fall delvis. Bara träna när jag känner att jag är sugen. Inte stressa kroppen mer än vad livet gör i övrigt just nu.

Dålig sömn…

Min kropp försöker säga mig något.
Jag nämnde i ett tidigare inlägg att hela förra veckans sömn var katastrof men tänkte att det kanske berodde på fullmånen, för sedan sov jag ok i helgen.
Igår natt var det dags igen; Vaknade vid halv tre (!) Tankar som surrade helt osammanhängande och efter mycket om och men, somnade jag igen vid halv 6 på morgonen. En trekvart innan klockan ringde. Tjohej på den…!
I natt sov jag väl hyfsat, men vaknade ändå redan vid 05-tiden och kunde inte somna om. Låg och vred och vände på mig till kvart över sex… Med många dubbla espresso på jobbet, så håller jag ju mig vaken, men det är ingen långsiktig lösning.

…och stresspåslag!

På tal om jobbet. Vi ska ha lågsäsong nu.
”Ska ha”… Vi har inte. Det här årets december är det ett skämt! Det är så jäkla mycket och det hjälper inte att jag, senaste veckan, har varit där en halvtimme tidigare och gått en halvtimme senare. Det känns ändå som att högarna bara växer.

Att jag dessutom bara har ett par enstaka dagar ledigt veckorna framöver, gör garanterat inte saken bättre. Jag hoppas att jag ser ljuset i tunneln snart. Eller ja, inte att jag ser ”det” ljuset. Stay away from the light och allt det där. Jag fattar…! 😛

Det händer även annat runtomkring mig som jag känner att jag inte kan påverka. Samtidigt som det tar energi – Energi som jag inte har just nu.
Så… En icke-tränande-person. Det är (nog) jag det. Just nu… Känns konstigt!

10 kommentarer

  1. Usch det låter jobbigt. ❤️ Hoppas du får lite lugn och ro i jul även om det inte är någon längre ledighet. Det känns som man går på sparlåga ända fram till det året på något sätt. Kram!

  2. Det låter som om du måste dra ner på tempot lite. Måste. Prioritera bort träningen men inte hälsan. Ta långa promenader för att hålla igång och skingra tankarna men … du måste dra ner på tempot. Det låter illa som det är nu. Jag har varit inne i väggen i omgångar och där vill man inte vara. Lyssna på varningssignalerna. Kram – och ta hand om dig.

  3. Ta hand om dej ♥
    Att nattsömnen börjar bråka är oftast en signal om att det är overload i systemet, så var varsam med dej. Lättare sagt än gjort förstår jag, men gör vad du kan för att prioritera bort och prioritera Din Vila och Återhämtning istället. Kram!

  4. Skitjobbigt när det är så där… Om jag bott närmre dig så skulle jag försökt hjälpa på mitt lilla vis. 🙂 Jag har mina knep. Försök prioritera yogan. Den hjälper dig! KRAM

  5. Det är ju svårt att ge råd baserat på någons filtrerade text… Men när träningen inte ”orkas med” av någon som brukar träna och må bra av att träna – då låter det som att det är något annat som är fel… Går det att förklara för chefen att läget inte är hållbart för dig? Att om hen inte vill ha dig sjukskriver så behöver hen låta dig får säga nej till delar av belastningen? Om det nu är så det är. Som sagt – svårt att veta vad som är vad baserat på en text.

    Var rädd om dig!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.