Mina planer för sommaren, 2019!

Rania skrev en lista om sommaren som jag tänkte att jag snor. 
Den är förvisso två år gammal nu, men what the hell.

På vilka platser spenderar du din sommar?

Först bär det av till Prag!
Det är en storstad som faktiskt har lockat mig under en längre tid, men som jag aldrig fått tummen ur att åka till.
När jag pratat med vänner som varit där har de bara haft gott att säga och nu ser jag verkligen fram emot att få uppleva staden med egna sinnen!

Det kommer även blir en hel del tid på hemmaplan och jag hoppas på hyfsat väder, så att jag och barnen kan göra dagsutflykter, äta glass, ta bort sand mellan tårna och strosa runt i skogarna. Vi ska även hinna med en weekend i Halmstad, då jag har hyrt stuga av Madde! 🙂

Hur länge är du ledig i sommar?

Sett till rena semesterveckor, hade jag från början fyra sammanhängande. Men i och med att jag sa upp mig från mitt nuvarande jobb lyckades jag fjäska till mig ytterligare en vecka av chefen. Så nu är det en total ledighet på 37 dagar!  Känns lite overkligt faktiskt. 

Sedan är kanske ”total ledighet” en sanning med modifikation. Tre av veckorna är jag ensam med barnen, så det kan nog bli intensivt på sitt sätt. 😉 

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Både ja och nej. 
Jag är relativt nöjd med hur sommaren ser ut. Att ha oskrivna/oplanerade dagar är viktigt för mig, för att jag ska hinna återhämta mig och ladda med nya energi. Typiskt introvert.
Däremot ligger det små frön och gror i mitt huvud! Jag är såå sugen på att spontanbesöka Grövelsjön eller Fulufjället. Dra ner till Österlen (igen). Och att vandra/springa John Bauer-leden utanför Gränna.

Men hur spontant är det om jag planerar nu, right…? 😛  Därför låter jag det gro ett tag till och ser hur det blir. 

Hur ser din midsommar ut?

När jag skriver den här listan inser jag att midsommar redan har passerat. I år blev det midsommarfirande utan barnen, men däremot dubbla firanden. Först midsommarafton i stan, hos vänner. Och sedan midsommardagen tillsammans med massa nya människor, ute på slätterna runt Vara. Magiskt vacker natur och en fin sommarkväll! Typiskt icke-midsommarkänsla! Haha!

Varaslätten – Fast just här, inte så slätt

Vad innehåller dina bästa sommardagar?

Sovmorgon är bästa starten på dagen, om ni frågar mig.
Vakna i lugn och ro. Göra det som faller en in, kanske en dagsutflykt eller en dag vid havet/nära vatten.
Att sitta utomhus, på en altan eller på en klippa och bara njuta av den ljumna sommarkvällen i tystnad, är nog bland det bästa som finns! 

Hur bemöter du en regnig dag?

Om inte hela sommaren regnar bort, njuter jag faktiskt mycket av den kravlösheten regnet innebär. Om jag känner för att springa en runda i regnet, gör jag det. Vill jag ta en heldag i sängen framför Netflix med en chipspåse framför mig, gör jag det.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

Förmodligen kommer det skilja sig ganska mycket.
Dels är det mer inplanerat än förra året. Både med barnen och utan barnen. Att jag numera är i en relation(-ish) kommer också göra att sommaren blir/kommer kännas annorlunda. Fast förhoppningsvis pirrig och bra. 🙂

Dessutom hoppas jag verkligen att vädret inte blir detsamma 3 månader i sträck! Regn och grönska FTW! 

Vilka spenderar du semestern med?

Helt ärligt (i första hand) gärna mycket egentid. Jag har inga bekymmer att ligga en hel dag på stranden i min ensamhet och bara filosofera. Sedan är det klart att jag inte vill att alla dagar ser ut så.
Det blir nog mycket sommarhäng med barnen, mina föräldrar & bror, världens bästa vänninor och den nya mannen.

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Nej, tyvärr inte. Det hade varit himla härligt att ha något att se fram emot längre fram dock. Med nytt jobb från Augusti får vi se hur möjligheterna ser ut. Kanske är en kort ledighet exakt vad jag behöver, om tillfälle ges, efter ett par månader av heeelt nya utmaningar? 😀

Vad ska ni göra i sommar?  ♥

.︎

2 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.