Veckans femma, vecka 19!

Veckans träning!

Den blev ändå hyfsat bra, måste jag säga. Dels fick jag ju till morgonjoggen, som till och med förvånade mig själv! Sedan ett kuperat distanspass på 8 km på torsdag kväll och slutligen 15 km trail på lördag förmiddag.
Det sistnämnda förvisso med vandringskängor och matsäck, men ändå kuperat och bra för uthålligheten. Jag kan säga att jag var rejält mör när jag kom hem och kunde snabbt konstatera att vandringskängor och löparskor INTE får samma fotmuskler att jobba. Uja…?! 😮

Veckans godaste!

Restauranglyx. Igen får jag väl säga? Att jobba i en social bransch har helt klart sina fördelar. 😛

Veckans blaaaa!

Är, utöver löpargrupper, även med i några ”vandringsgrupper” på fejjan och blir (förlåt) så jäkla störd när människor får för sig att man måste sätta etikett på saker och ting. En fråga togs upp för att (citat) ”bara väcka diskussion”.

Vad är definitionen av vandring? Att gå en längre promenad i kuperad terräng? Att gå utanför dörren? En längre promenad med övernattning i varierande terräng?
Om vandring är allt ovanför; Vad är det då en person gör om han ger sig ut i naturen, förflyttar sig till fots och försöker överleva med medhavd utrustning och mat?

Vad är det med människor och behovet av placera saker (och människor) i fack? För Gunnar 76, kanske vandring är att traska 2 timmar i skogen. För någon annan är det en flerdagarstur i tuff fjällterräng.  Måste vi göra det svårare än så?

Samma sak med löpning. Att du springer milen på 90 minuter gör dig inte mindre till en löpare, än om du springer den på 42 minuter. Springer man är man en löpare

Veckans länkkärlek!

Sofia skriver ett intressant inlägg om instabil träning. Dvs träning där man använder sig av medicinbollar, bosubollar m.m. Är det verkligen så bra som vi tror?

Veckans WTF…??!!

Jag skyller ALLT på Ida och Mari. Där låg jag i godan ro och skulle sova och började de tjafsa om en massa charity-platser på Göteborgsvarvet. Och så ”poof”, ”ooops”, ”pow” (och alla andra ord som var med i gamla batman-serien); så hade jag plötsligt anmält mig. 21 km asfalt? ”Grattis trailprinsessan”… 😮

I 23 gradig värme dessutom, om man ska tro de där norska typerna. Jag väljer att tro på de svenska, den här gången. 17 grader kan jag eventuellt, kanske överleva. Kanske…

Foto: runacademy.se

13 kommentarer

 1. Men vad KUL att du ska springa Göteborgsvarvet Malin!! 😀 Jag hoppas också att det inte blir allt för jäkla varmt, för det har vi ju verkligen inte fått öva på under denna iskalla våren!

 2. Jag är så avis! Jag kom på igår att jag verkligen vill springa Varvet. Nu kanske jag varken får ihop livet eller lyckas fixa mig en startplats. Funderar på att gå upp i ottan och ta mig an den blå linjen några timmar före folkmassan 😀

 3. Har haft koll på vädret sedan lördagen kom med i tiodygnsprognosen. Började med 13 grader och moln. Nu 19 grader? Vad menar de egentligen, ska våren/sommaren komma just på lördag?? När vi har tränat i arktiska väderförhållanden hela jefla höst, vinter vår, jag bara frågar?
  Kul att du ska springa i alla fall, lite spontanitet gör att man håller sig på tå! 😉 Vi kanske ses i vimlet.

  1. Kan bara hålla med! När jag anmälde mig var det tal om halvklart och +17 grader.
   Nu ska det helt plötsligt blir 23-24 grader varmt. Och på asfalt dessutom… Uja! 😮

 4. Är så med dej i funderingarna kring fack, etiketter och andra stämplar! Orka.
  Glatt high five inför Varvet, dä ä baa å öös påå!
  KRAM

 5. Woohoo!!! Så nedrans nöjd är jag över detta, och du… vi kommer få galet roligt =) Längtar efter att få hänga med er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.