10 frågor om löpning!

Med brist på motivation (jag veet, motivation har man inte, det skapar man)… 😛 Hur som helst, här kommer här en ärligt snodd lista från Anna. Springer man inte, får man skriva om löpning, right?

Mina 10 svar om löpning!

1. Är du tillräckligt gammal för att ha sprungit med löparklocka? Alltså en klocka utan puls och gps. Bara tid. Stoppur typ!
Det beror lite på vad som menas känner jag. Snackar vi högstadiet och tidtagning av världens bästa (!) gympalärare Per-Anders; så ja, då var det stoppur som gällde.
Däremot har jag aldrig någonsin sett en ”stoppurs-löparklocka” (som man har på armen) efter att jag började springa ”på riktigt”. Shit, kan jag känna mig ung nu? Haha! 😀

2. Vad är det kortaste pass du byter om för?
Dumt nog 5 km. Min logiska sida inser att typ 2-3 km är bättre än inga km och när jag började springa sprang jag nästan alltid ca 3 km!
Efter 7 år av löpning har jag nog blivit lite miljöskadad och byggt upp en psykologisk spärr. Korkat egentligen.

3. Hur ofta gör du löpskolning?
Vad hette det sa du? Löp…skolning…? *harkel*

4. Vad är det läskigaste djur du mött på en runda?
Med tanke på alla timmar jag tillbringat i skogen hade det vore konstigt om jag inte sett några djur. Däremot har jag inte sett det jag helst av allt hade velat se – lodjur!
De som dykt upp ha varit (rumpan på ett skrämt) vildsvin, massor av rådjur, hjortar och harar. Säkert ett tiotal älgar (några på riktigt nära håll). Märkligt nog första huggormen för bara någon månad sen?! (Hur har de kunnat hålla sig undan alla år?)

Men det läskigaste har nog varit de två (!) nära björnen-upplevelserna”. Även om jag aldrig såg någon räckte det med ledtrådarna; doften, kårarna längs ryggen och hundar som fullständigt ballade ur…! (Fast på långt håll, hade det varit lite coolt att se en björn. På andra sidan av en tjärn t.ex.) 😀

5. Hur mycket dricker du på ett långpass?
Inget alls på vintern. Så fort det är över +20 grader, typ 1,5 liter. Om det är högsommarvärme? Alldeles för lite (eftersom jag ofta blir dålig) och ändå är det kopiösa mängder… Jag får inte ihop det?

6. Har du haft löparmage?
Oh yes… (Inte superofta, men tillräckligt ofta). Oerhört glad att jag springer trail och inte behöver leta toaletter!

7. Vad är det konstigaste du haft på dig under ett löppass?
Eh… oj?  Räknas ett löppass inomhus? Hade glömt både sport-BH och linne, så jag sprang på löpbandet i tights, vanligt BH och finstickad rosa tröja med svarta rosetter. Jag måste ha sett oerhört vacker ut… Haha!

8. Vilken är den konstigaste tidpunkt du gett dig ut att springa?
Jag springer nog inte på särskilt konstiga tider? (Som typ ultralöpare ofta gör). Vid några tillfällen har det blivit (väldigt) sent på kvällen och jag har kunnat njuta av solnedgången.
Och sedan har vi ju fåtalet morgonpass innan jobbet vid typ 05.20. Och jaaa, det är f-n konstigt, nu när jag tänker efter! 😉

9. Vilken matkombo som du provat har fungerat sämst för löpning?
Här är det nästan så att jag hade kunnat säga rökt lax och nutella (i en och samma wrap). Något jag var oerhört skeptisk till, när jag fick den i handen. Men oväntat gott ändå!
Jag brukar nog försöka undvika ”konstig” mat innan löprundor. Vid något oplanerat tillfälle insåg jag att potatismos inte är någon höjdare, precis innan man ger sig ut.

10. Har du någongång sprungit med en vänsterstrumpa på höger?
Absolut! Och med strumporna på händerna. Fast jag var på tvungen att springa uppochner hela passet. Det var lite jobbigt… 😛

 

4 kommentarer

  1. Jag fick faktiskt en Polar löparklocka i present för kanske 15-18 år sedan. Den passerade mig helt. Förstod inte alls vad jag skulle med den till. Jag hade fullt upp med att obemärkt ta mig runt min lilla runda i mina vindbyxor och avdankade gamla t-shirt. jag ”låtsades” ju bara att springa. (Sa jag att det var 100 år sedan??)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.