Är vi på väg att skilja oss?

Hur vet man att något är värt att kämpa för, eller om man ska inse fakta och försöka hitta något som man tycker om och uppskattar mer?
Jag pratar om löpningen nu alltså. Hittade ett inlägg som jag skrev för ungefär ett år sedan; Jag och löpningen – Som ett gift gammalt par.

Redan då var jag inne i en träningssvacka, av (kanske mer) förklarliga skäl.
Jag har hela tiden trott att lusten ska komma tillbaka. Och då menar jag inte den outdödliga inspirationen som många verkar tro på. (För den finns inte, om du frågar mig).

Det jag saknar är det där grundsuget. Den där långvariga längtan av att vilja tassa fram på mjuka stigar, även om jag kanske inte orkar det just idag.
När hittar jag tillbaka till den känslan igen?  

Jag vet att jag behöver ge det tid.
Och nä, vi ska (nog) inte skiljas; Jag och löpningen. Det är bara det att just nu är frustrationen så oerhört stor. Både vad gäller den totala bristen på träningslust och det faktum att jag åkte på dubbla förkylningar på kort tid.

Vi kanske ska ta en paus, åtminstone?

Innerst inne älskar jag ju löpningen. Den ger mig en frihet och ett lugn som ingen annan träning lyckas åstadkomma. Samtidigt kommer jag på mig själv (lite suddigt, bakom förkylningssnoret sådär) att drömma om styrkepass. Och att längta efter min älskade yinyoga. Är det ok att testa lite nytt? Ta en paus? Kan jag säga som Ross i Vänner i efterhand:

”We were on a break!!!” 

 

9 kommentarer

 1. Jamenjaaa. Klart du ska pausa om du inte känner någon glädje i löpningen. Finns miljoner saker att träna så varför göra något man inte vill. När vårblommorna tittar fram törs jag nästan lova att du får feeling igen. Och får du inte det så är det väl ingen kris. Hitta det du blir glad av och kör på det!

 2. Hittar man ingen glädje i det man gör tycker jag att man ska hitta något annan träningsform som gör en glad. Du kan ju alltid stryrkträna dig tills suger av löpning kommer. Glädjen till något gör att man vill fortsätta. Ta en paus, kör lite gym så kanske det där suget kommer framåt våren när det börjar bli grönt.
  Kram Cia

 3. Passa på att pausa! Jag har haft ofrivillig och frivillig paus i flera månader och är rätt sugen igen. Men suger på det lite till och prioriterar skidorna en stund.

 4. Åh, jag hade kunnat skriva varje ord! Jag har ju undrat om jag måste byta namn på bloggen? För jag håller ju bara på med yoga nu! Jag kan längta efter löpning, men kommer jag ut? Nej, inte alls.

  Men jag tror att vi pausar lite bara. Jag hånglar med yogan och kanske blir det så att yogan blir min partner i livet och löpningen blir älskaren? Eller så vänder det tillbaka och blir ”som vanligt”. Fast löpningen och jag har alltid haft en ganska komplicerad relation. Har faktiskt gått lite i parterapi, löpningen och jag.

  Ta det lugnt. Andas lite. Dyk ner i yinyogan! Den gör ju BARA gott för både kropp och själ!

 5. Livet är alldeles för kort för att göra sånt som inte är kul! Lusten varierar ju! Viktigt att behålla rörelseglädjen så testa annat! Bli frälst på nytt!

 6. Sugen, jag tappade min. Tog en paus, började spring pass jag kände är roliga. Hoppade över både långpass och intervaller. Korta härliga löprundor utan prestation. Sedan växte lusten igen… Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.