Årets andra Löprunda – Not the same!

Visst är det lustigt hur det kan vara förvånande, men samtidigt inte, att två löppass upplevs så himla olika?
Häromdagen, när jag sprang årets första löprunda, upplevde jag en känsla som jag inte haft på länge. Att jag mot slutet av passet självklart var trött och lite sliten, men samtidigt fanns det en ”lätthet” och ett sinne som jublade.

Det här med förväntningar är ett märkligt fenomen.
När man tror att det ska vara jobbigt och så känns det lättare än förväntat. Och vice versa. Idag var det tydligen dags för det där ”vice-versa-löppasset”! 😛
Det kände tungt redan från steg 1. Okej, kanske först från steg 100, men tidigt under passet i vilket fall som helst. Någonstans vid 3 km, önskade jag att jag var hemma igen, men insåg att jag hade lika långt kvar. Mentalt knäckande.

3 saker att tänka på man börjar springa! 

(Ok, note to self!)

 1. Börja med kortare rundor
 2. Eller åtminstone, spring rundor där du KAN korta av ”as you go” och anpassa efter dagsform.
 3. Inse! Du kan inte dra 10-15 km, inte ens om du joggar lugnt. Det är någonting i kroppen som händer, som inte hände i våras. JAG…TAR…SLUT?! Fullständigt.

Fördelen med den här rundan var att jag fick njuta av dagsljus och krispighet. Så oerhört vackert! Och nödvändigt, såpass här nära inpå årets mörkaste dag.

Har ni varit ute i solen idag? 🙂

 

6 kommentarer

 1. Om man var ute i solen! Eftersom jag inte får springa så mycket nu passade jag på att dra en rejäl runda i skogen med vovvarna. För att kompensera för alla andra dagar det har spöregnat och man inte varit lika lockad av att vara ute och gå med dem.

 2. Och vilken sol vi hade i Halmstad igår, wow liksom!
  Här kände jag inte alls för en löprunda så det fick bli en promenad på några kilometer på vår slinga. Solen ville jag inte missa för vem vet när den dyker upp nästa gång 🙂
  Härligt att du kom ut en sväng trots den jobbiga känslan.
  Kram Cia

 3. Jajemen. Check på solen. Hade kunnat springa hela dagen för att skippa gå in. Jag alltså, men inte Högerbenet… Trist med en seg runda, men enligt varannangångsprincipen kommer nästa bli en höjdare. Och sen går vi över till lycka-varje-gång-principen😀.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.