Dagarna när löpningen är som viktigast!

För er som följer mig här på bloggen (eller på mitt instagram-konto) vet att jag inte har haft någon regelbundenhet i min löpning det senaste 1,5 året.
Det är inte så att jag inte tränat alls, men de där önskvärda 3-4 löppassen i veckan har jag inte varit i närheten av.

När ska jag springa och när jag ska jag inte?

Jag har under den här tiden sprungit när jag känt att jag har haft energi. Och har lärt känna min kropp och vetat när det berott på latmasken. Eller när jag verkligen har behövt återhämta mig!

Utöver det har jag, vid några tillfällen, även sprungit när jag verkligen inte har mått bra! Det är lustigt egentligen. Antingen har jag behövt känna att jag har haft energin till det, eller (som igår) att jag har varit helt ”under isen”.

En överlevnadsinstinkt?

Det har varit en handfull specifika tillfällen, när jag egentligen har haft alla skäl att bara dra hem och dra täcket över huvudet! När världen har varit lite extra osnäll, när huvudet varit fullsmockat av tjatter, eller när hjärtat har gjort som mest ont.

På något underligt sätt går hjärnan in i något typ av ”survival-mode” de där gångerna. Den kanske inser att: ”Ok, idag har hon inte energin till att springa, men däremot måste (!) hon springa!”
F
ör jag får någon rastlöshet i kroppen, även om jag borde vara helt slut.

Har ni känt så någon gång?

Efter ungefär 50 minuter i löparspåret kändes sinnet lugnt igen och jag somnade som ett barn, när jag la huvudet på kudden. Kärlek! 🙂

 

1 kommentar

  1. Men åh, jag vet precis! Vad konstigt det är. Ibland vet man att det inte går, inte för allt smör i Småland. Man vet att man bara måste göra något annat eller inget alls.

    Och så är det de där gångerna när man måste. Inte för att man ”måste” eller ”borde”, för att man har någon anteckning i kalendern eller så, utan bara för att både kropp och själ bara VET att det måste springas! Eller styrketränas eller vad det nu är.

    Och känslan där på andra sidan. Den magiska.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.