#Godmorgonsol

Hette inte slottet det i ”Spöket laban”, förresten? (Liten flashback).
Hur som helst… Alltså känslan när hjärnan lyckas lura kroppen! Bästa! 🙂

Sömnproblem!

Det började med att jag vaknade vid 04.50.
En tanke grodde (mest på skoj) och jag sa tyst för mig själv: ”Om jag inte har somnat om, om 20 minuter går jag upp och ger mig ut på en löprunda!”
”Hahaaa… Vad du var rolig nu…”, tänkte kroppen sömnigt!

Jag trodde ju, såklart, att jag skulle somna om, men när jag en stund senare kollade på klockan och såg siffrorna 05.25 insåg jag att; Nä, jag kommer nog inte att somna om. Då är det väl lika bra att lyssna på mina egna (skämtsamma) ord.

(Lite imponerad över min samsung, som kan fokusera så här).

Det är ju synd att säga att jag var pigg.
Fast jag insåg att det där med att inte tänka, utan bara göra, förmodligen skulle vara det bästa konceptet. På med löparkläder och skor (till tonerna av en ivrigt trippande, överlycklig hund, som direkt förstod vad som var på väg att hända, trots den tidiga timmen)! 😛

Känslan i kroppen!

Den här gången lyckades jag med att inte ramla ner i diket som förra gången jag testade morgonlöpning. Haha! En himla tur det.
Första km tyckte jag nästan att jag hade klätt mig för kallt (trekvartstights, t-shirt och en långärmad tröja över det), men direkt efter att den tanken hade slagit mig, fick jag upp lite värme.

Någonstans vid 4 km tyckte jag att jag kände mig sliten och lite matt/yr.
Inte konstigt kanske, med tanke på att jag sprang innan jag hade ätit något och absolut inte är van att chocka kroppen på det viset!
Ändå visade klockan nästan 6 km när jag landade hemma igen. Och hela huset fortfarande sov. Märklig känsla, men ändå härligt full av endorfiner.

Tror ni att jag kan minnas den här känslan, nästa gång jag tänker att jag inte orkar springa på morgonen…? 😛

12 kommentarer

  1. Applåder! Snart kanske du är lika beroende som jag är av morgonlöpning 😛 Det är så ljuvligt att ha världen för sig själv <3

  2. Det ÄR verkligen härligt att springa på morgonen, den där timmen när det känns som om man är den enda som är vaken i hela världen. Det är bara den där detaljen att morgonen inträffar så tidigt på dagen :-S

  3. Vilken härlig start på dagen! Älskar att börja dagen med att springa och häromveckan tog jag det ett steg längre genom att transportlöpa 11 kilometer till jobbet. Underbart ju!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.