Intervallstege, 3-2-1 minutersupplägg!

Hänger man i social medier inser man ganska snabbt att helgen är långpassens tid.
Själv har jag inte sprungit långpass på, jag vet inte när… Senast jag sprang lite längre, var för ca 4 veckor sedan, när vi var i Värmland. Det blev ju något kortare än planerat (pga att solen gick ner tidigare än jag hade tänkt mig). Är osäker på om 11 km räknas som långpass (för mig)?

Jag inser däremot att jag BORDE springa långpass. Kanske inte just precis nu, men snart. Om jag ska fixa de där 27 kuperade kilometerna i juli, tänker jag! 😛

Något som jag däremot brukar ta till när jag är ”fed up” med långpass (vilket faktiskt är relativt sällan ändå, när jag tänker efter) är de korta, intensiva passen.
Visst, de är tokjobbiga när man håller på, men de är över relativt snabbt och man känner sig nöjd efteråt!

Något jag föredrar (även om jag vet att motsatsen bygger ännu mer pannben) är att börja med de(n) längsta och sedan köra kortare och kortare intervaller. MEN! Däremot snabbare och snabbare.

En favoritvariant på intervallstege:

Gårdagens upplägg såg ut på följande vis

* 4 x 3 minuter med 1 minuts gåvila mellan varje
* 4 x 2 minuter med 1 minuts gåvila mellan varje (Ca 15 sekunder snabbare/km än ovan)
* 4 x 1 minut med 30 sekunder gåvila mellan varje (Ytterligare ca 15 sekunder snabbare/km)

Och där var både passet och jag färdiga…! 😉
Om ni provar, säg gärna vad ni tyckte.

skor

5 kommentarer

  1. Låter ju helt sinnessjukt jobbigt! Men så drar jag mig lite för intervaller, för jag tenderar att skada mig. Men vem vet, kanske till våren?

  2. Bra jobbat med intervallerna! Kul pass men vågar mig inte på dem ännu. Känner att det sliter grymt mycket mer på Vänsterbenet än när jag såsar omkring. 25 km långpass i söndags slet faktiskt inte alls… 🙂 Men när benet är redo är jag redo. Då testar jag och rapporterar!

  3. Bra med intervaller. Jag har faktiskt lyckas få in intervallträning varje vecka nu i hela … två månader!! Men kanske så har jag faktiskt etablerat en ny rutin,

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.