Löpningen – Där prestationsprinsessan kan vila!

Att ge sig ut på en löprunda utan några krav eller mål;
Det är det bästa som finns, om du frågar mig. Jag vet att många vill ha ett mål med sin träning, eller att de kanske behöver följa träningsschema för att kunna känna sig motiverade.

Löpningen – mitt andningshål!

Som många av er säkert vet vid det här laget, så fungerar jag (oftast) precis tvärtom. Jag blir stressad av tuffa målsättningar och tävlingsatmosfär.
Kanske har det att göra med att jag under stora delar av livet har varit den där typiska prestationsprinsessan…? Att det därför har det varit viktigt för mig att ha löpningen som andningshål, istället för ytterligare en plats där jag behöver prestera.

Förutom andningshål är det även min ventil.
Som igår, när jag på eftermiddagen fick en riktig mental och känslomässig svacka. Det enda jag vill var att gå hem och lägga mig under täcket!
Då sådde en vän till mig fröet; ”Men du kanske ska ut och springa?”

Hela bilfärden hem tänkte jag på de där orden och till slut tänkte jag:
”Springa i ösregn och + 4 grader? Men det är väl klart att jag ska!!”
*märkligt nog, icke ironisk*  Utan det kändes bara helt naturligt, på något sätt.

Springa i regn!

Att springa i regn är något jag alltid har älskat. Inte innan jag tar steget över tröskeln kanske, men när jag väl är ute. Det är något med vattendropparna i ansiktet som gör att jag känner mig levande!
Dessutom har jag alltid haft privilegiet att jag har väldigt svårt för att börja frysa (så länge jag håller mig i rörelse vill säga).

Jag skrapade ”bara” ihop 5,5 km och de km var dessutom ganska tunga. Däremot känslan efteråt – DEN KÄNSLAN!
När man plötsligt inser att den där ventilen hade pyst ur all frustration och ledsamhet som jag hade haft i bröstet timmarna innan. Magi – på riktigt! ❤

7 kommentarer

  1. Ja, tänk vad bra man kan må av löpning! Själv ser jag fram emot långpasset i morgon. Det lååånga alltså. På riktigt! Det finns inte mycket bättre egentid än så.

  2. Ja, ibland ska man bara göra det, oavsett väder, oavsett träningsform! Jag mår så mycket bättre efteråt. Jag blir stressad av att jag ”måste” göra ett visst antal pass i veckan för att vara duktigt men löpningen är ingen prestation för mig så det känns befriande att komma ut och springa.
    Härligt att du fick den där känslan efteråt ♥ Kram

  3. Åh, vad jag behövde läsa det här inlägget! För ett par dagar sedan postade jag om just prestation och vilka problem jag har med det, samtidigt som jag ändå VILL prestera.

    Tack! Underbart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.