#Midsommarlöpning!

Att springa under högtiderna har ju blivit lite av en tradition för mig.
Och för många andra i bekantskapskretsen.
Julafton-, nyårsafton- och midsommaraftonsspring – Bland en av de bästa sättet att fira, om du frågar mig. Att just midsommarlöpning dessutom innebär löpning i ösregn; det är väl egentligen inget som förvånar? Mer en förutsättning, på något sätt. 😛

Oväntad snabbdistans!

Jag vet inte om det var regnet, sillen & potatisen, jordgubbarna eller att jag kanske bara har vilat mig i form? Men jäklar vad pigga benen var! Fullständigt oväntat och jag sprang mina snabbaste 7,5 km på jääättelänge… Hur går det ihop? Jag har ju knappt löptränat?!

Det är inte så att jag klagar alltså, men…
Det hade varit lite kul om man hade kunnat se någon röd tråden och förstå varför formen är som den är. Just nu känns det bara som slumpen? (Viket det kanske är)… Fast hur ska man då hitta motivationen att springa oftare för att bli snabbare?  Om man blir snabbare av att springa typ en gång i veckan?

 

9 kommentarer

 1. Undrar ibland om det är tiden på dygnet som spelar in så mycket på orken och den tillfälliga formen? I kombination med att man har ätit bra och har energi i kroppen. Jag har på helgerna haft en ”sweetspot” om jag sticker ut och springer typ 15-1530, efter kanske en liten eftermiddagslur på 15-30 minuter i soffan, samtidigt mat och kaffe är på rätt plats i kroppen (hunnit smälta maten, inte mätt och inte hungrig).
  I torsdags jobbade jag som en gnu på jobbet, kom hem kring kl 18, åt middag kl 1830 och sen var det en väldigt trött gnu. Som alltid brukar behöva 2 timmar efter en riktig lunch/middag för att få undan maten i magen. Så gnun övervägde att gå i säng kring 2030, men var istället som en gasell (nåja, haha) första kilometrarna när hon knutit på sig skorna och sprang en kvällsrunda på 7 km! Sen sov som jag som en sten hela natten, skönt!
  Märkligt att man ibland har extra skjuts i kroppen, och nästa gång ingen alls.

 2. Åh, det är så härligt med traditioner! Jag bröt min svit med cykling i år, eftersom jag bytt civilstånd & firade i Särna (utan cykel) i stället. Men jag ska komma på en ny har jag tänkt. Kanske blir det inlines, eller fjällöpning. Men då ska jag inte vara värdinna för festligheterna 🙂 Hann inte ens jogga igår pga festfixeri.

  Hoppas du hade en fin midsommarafton! Kram!

 3. Så med dej i att springa oavsett när, om det så ”kräver” att man gör det mellan jordgubbstårtan och sillen 😉
  Kram och ha en skön söndag! ♥

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.