Springa på morgonen! Genom tre årstider.

Jag låg fortfarande i sängen, när telefonen ringde halv 10 igår morse.
Det var så himla skönt med sovmorgon, att jag inte ens tyckte att det var jobbigt att vakna till ringsignalen. Det var sambon som undrade om jag kunde köra in minstingen till hockeyn (då han var själv redan nere i ishallen). Det kunde jag, såklart. Men just då, inbäddad i ett varmt täcke, fanns inte tanken på att springa 45 minuter senare.

Efter att jag hade gått upp och sett den knallblåa himlen utanför fönstret, kände jag att jag måste ju springa idag! Springa på morgonen, t.o.m! Vanligtvis ”not my thing”, men självklart måste man ju ta till vara på stunder av inspiration och längtan. 🙂
Jag tog på mig träningskläderna, packade hockey-trunken och drog in till stan. Efter att ha lämnat sonen, stack jag iväg på ”Hälsans stig”, som delvis går genom ett naturreservat i närheten av ishallen.

Det var verkligen magiskt vackert ute!
I takt med att solen steg, steg även temperaturen och när jag tassade fram i de solbeklädda partierna, var det nästan så att jag kände mig för varmt klädd.
En lite märklig känsla infann sig, när jag såg både höstlöven och den krispiga snön, samtidigt som det droppade från träden! Tre årstider på en och samma gång och magkänslan var faktiskt lite förvirrad, där ett tag.

Irriterade luftrör!

Mina luftrör bråkade lite och jag fick ta det lite lugnare än vanligt. (Fast utan frukost i magen, var det inte särskilt svårt. Jag funkar inte 100 %-igt utan att ha ätit). Jag hade svårt att ta djupa andetag och fick torr-/rethosta till och från under passet. Jag hoppas att det ”bara” beror på att de inte är så vana att springa i kyla ännu…

Jag lyckades i alla fall skrapa ihop lite dryga 7 km innan jag fick åkt hem och städat huset. 40-årsfirande för sambon. Jag tog sovmorgon idag med, men är ändå inte lika pigg. Märkligt… 😉

6 kommentarer

  1. Vilka bilder! Själv håller jag mig till planen och har inte lämnat soffan på hela helgen. Helt rätt beslut men ändå lite surt att inte orka göra mer när man är ledig.

  2. Åh så härligt!
    Jag var också otroligt men sant sugen på att springa igår morse, det där vädret gör ju nåt med en alltså… Fast så var jag tvungen att åka till jobbet istället (jobba på en lördag, herregud!) så fick spara springet till idag. Inte lika fint!

  3. Fina bilder! Lite som det var här i skogen idag, på ena stället rödorange höstskog och bara hundra meter därifrån alldeles frosttäckt. Höst och vinter på en och samma gång.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.