Axafjällmaraton 27K i Åre!

Som jag nämnde häromdagen, fick jag en fråga från några bloggvänner.
Det var Ida och Mari som undrade jag verkligen inte ville hänga med till Åre nästa sommar och springa i fjällen! Vi pratade om det redan efter Halvmaran i Sälen i Augusti, men jag har, sedan dess, funderat fram och tillbaka.

Efter att ha läst en massa race rapporter från Axa Fjällmaraton, blev jag inte direkt lugnare. Det skrivs om km-långa, branta uppförsbackar. Eller ”bergsklättring” som någon kallade det… Och lera till förbannelse. Kolla bara lervällingen på Sarahs foto?!

Att våga utmana sig själv!

Kanske var det utmaningen i sig, som fick mig att trycka på den där anmälningsknappen?
Loppet är inte bara 6 km längre än förra årets halvmara i Sälen.
Det innefattar dessutom nästan dubbla (!) antalet höjdmeter; 1.150 höjdmeter, jämfört med Sälens 640 höjdmeter.  Det låter ju…eh…”lovande” för någon som är höjdrädd. 😛

Fast samtidigt; Jag måste ju våga utmana mig själv!
Ett utmanande mål är ju inte att göra något som känns tryggt. Som man redan innan vet att man klarar av.

Ett utmanande mål är när något får det att pirra ordentligt i magen, men man ger sig tusan på att man ska försöka fixa det ändå!

11 kommentarer

  1. Men så häftigt! (säger någon som knappt kan ta mig upp för trapporna till våningen utan att flåsa och behöva stanna) Vill verkligen lära mig att springa! Lycka till!

  2. det låter som en bra utmaning. jag gillar att tänka ”om alla andra klarar det, varför skulle inte jag?”. vi ses i åre!!

    ps. älskar ditt nya namn och design!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.