Första passet efter Varvet!

Det känns helt overkligt att det redan är en vecka sedan jag sprang Göteborgsvarvet!
Jag som hade tänkt få till något mer löppass (återhämtningsjogg) under veckan som var; Långhelg och allt. Men nähäpp, det blev visst inte som det var tänkt.

En vecka senare!

Kroppen återhämtade sig oväntat fort. Visst, jag var lite stel – Framför allt under måndag och tisdag, men efter det har det känts förvånansvärt bra.

Rätt sjukt med tanke på att träningsupplägget har inneburit typ 6 veckors total löpning (och inte ens då, särskilt många km…) och sedan en grym känsla med något som jag nästan jämställer med PB på halvmaran! Rätt sjukt, när jag tänker efter. Så tusen tack, kroppen! 🙂

Golden hour!

Första passet efter Varvet då, undrar ni? Det blev långt ifrån asfalt. Nästan 8 km grusväg och singletrack i skogen. Allt under naturens ”golden hour”-skådespel.
Det hade tidigare på dagen varit så otroligt hett att jag passade på att springa kl 21. Jag som föredrar eftermiddags-/kvällslöpning dessutom. Win-win!

Efter-loppet-blues?

Däremot är det synd att säga att kroppen kändes 100 % pigg och fräsch… Och så här i efterhand kanske det var klokt att vänta en hel vecka innan jag började tassa omkring igen? Även om kuperingen gör att det känns lite tuffare, såklart.

Just nu känns det mest lite tomt. Och jag blev påmind av Petra att det kanske är lite ”after-raceday-blues”?

Kan man få det även om man inte ens har haft halvmaran eller Göteborgsvarvet som årets stora mål…? *
* (Tänker på Åre 27 K och lever i förnekelse ett tag till…) 😮

.

6 kommentarer

  1. Jag VET att det finns postmara (eller post race) blues men det har aldrig drabbat mig. Jag blir tvärtom helt pepp, en smula odödlig och vill springa alla lopp som finns!!! Efter träningsresor däremot, där snackar vi blues!

    Underbara bilder, ska överväga ett sent pass även om jag nästan är redo för kudden så dags 😱

  2. Åh, vilka underbara bilder!! Absolut kan du väl känna den där känslan, låter mer rimligt än om du inte skulle känna det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.