Höjdmeter i benen! Och i ryggen…

Det var nästan så att jag var tvungen att rulla ur sängen imorse.
Redan i söndags, när jag vaknade, insåg jag att jag hade dragit mig på lite ”småskador” efter lördagens strapatser. Min ländrygg var galet stel och gjorde ont vid minsta rotation. Lite förvånande, eftersom jag inte hade känt någonting alls när jag la mig på kvällen?

Höjdmeter & utsikt från Billingen!

Från en typ av smärta till en annan!

Jag försökte hålla mig i rörelse under gårdagen,  även jag gjorde det med stor försiktighet. Och sakta, sakta släppte stelheten och smärtan, tack och lov. När jag slog upp mina blå idag var det en helt annan typ av stelhet.

Nej, men hej träningvärk!
Framför allt alla (tusentals?!) småmuskler runt vristerna, samt en rejäl ömhet som breder ut sig på på utsida höft och rumpa!
I ärlighetens namn har jag inte kört många långpass senaste året! Däremot har ju löpningen flutit på bra i 2 månader. Men att då slå till med ett långpass i kuperat terräng; Tja, då kanske jag får skylla mig själv lite grann… 😛

Planen var att köra ett par redan igår eftermiddag. Inte ens chans! Och idag blir det ingen heller. Kroppen behöver återhämta sig, det känner jag, men imorgon ska jag nog få till något.

2 kommentarer

  1. Nu börjar jag undra om huvudvärken och ryggsmärtan kan hänga ihop? För hundra miljoner år sedan (jag är ju rätt gammal, haha) hade jag också en sån där huvudvärk från helvetet. Helt galet. Nästa morgon vaknade jag med den vidrigaste nackspärr du kan tänka dig.

    Så kanske finns det ett samband?
    Men klok flicka i att röra dig, men ta det lugnt. Och nu vila!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.