Söndagslöpning – Börja springa efter uppehåll!

Först nu när Januari  nästan är över, fick jag till månadens andra (!) löppass.
Sett till månaden totalt; det fjärde träningspasset… Det var första gången på länge som jag faktiskt kände mig rastlös! Då gäller det att passa på. ”Hoppa” i kläderna och bara ge sig ut.

Skogen var täckt av ett millimetertunt snötäcke och kändes sådär fjäderlätt och krispig. Trots bristen på löpträning senaste månaderna är kroppen fantastisk. Det är som att en gång ha lärt sig cykla; kroppen bara vet vad den ska göra.

En hög lägstanivå?

Eller kanske en låg högstanivå, beroende på hur man ser det…? Haha!
Det märkliga i det hela var att det inte kändes särskilt jobbigt. Man tycker ju att man borde ha tappat kondition? Å andra sidan är ju snigeltempo i princip alltid snigeltempo. Kanske kan jag inte tappa så mycket fart eller kondition, tänker jag?

En fot framför den andra, samtidigt som små, lätta snöflingor fastnade i ögonfransarna.
Väl hemma stannade klockan på nästan 7 km. Trots endast en tunn t-shirt och ett mellanlager (ingen vindjacka/tredjelager) var jag precis genomsvettig. Någon enstaka minusgrad var det, men det är ju bara att konstatera att jag inte fryser så lätt. 😛

Tack naturen! (Och pannbenet). Jag behövde det här. ♥

10 kommentarer

  1. Jag tror som du, att kroppen nog vet vad den ska göra och är man njutlöpare 😉 ♥ som du och jag så är det inte en megakatastrof att backa bandet och ligga back i löpmängden en tid. Keep up fina du!

  2. Åh, så härligt! Underbart när man känner så där och bara VILL ut! Och att kroppen sen leverarar – och själen också, som grädde på moset.

  3. Härligt! Det där med att lägstanivån tycks ha höjts, det känner jag igen. Förmodligen har man nytta av alla pass man faktiskt har genomfört under åren. Jag föreställer mig att de lagras i kroppen som en konditionsbank. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.