Stora härsjörundan 15 km

Att hitta smultronställen som ligger i närheten, är det bästa som finns! 
Eller ja, att hitta smultronställen generellt är ju himla bra. Men har man det nära att ta sig dit, betyder det (förhoppningsvis) att man besöker det oftare.

Ett ställe som jag, märkligt nog, bara har besökt en enda gång tidigare (när jag sprang Lerum Vildmark 2013) är Härskogen, utanför Lerum. Lite pinsamt och ett ”waste of time” måste jag ju erkänna, efter att ha varit där igen.
Den här gången hade jag bokat en ”dejt” tidigare i veckan och drog alltså dit med sällskap. Vi valde att följa Stora Härsjörundan på 15 km.

Från tavlan gick det rätt över vägen och in i ett av de vackraste skogspartierna jag har sett! Jag kunde inte riktigt med att stanna och fota efter 300 meter, eftersom jag hade någon med mig (även om hon med största sannolikhet inte hade brytt sig, men det kändes lite dumt). Jag får ta det en annan gång. Haha!

Varierande terräng!

Sedan var det ett par gånger, under de första kilometerna, som man passerade bilvägen fram och tillbaka, vilket kändes lite tråkigt. Efter det var det blev det lite grusväg och sedan mer stig igen. Vi hade tallmoskog på ena sidan och Brännemossen på den andra.  Sjukt vackert! 

Vi stannade ungefär halvvägs (visade det sig, när jag kollade på klockan) , nere vid Öxsjön och tog lite att äta.
Det kändes verkligen som om vi bara hade varit ute i 20 minuter. Det är ju fördelen när man är på helt nya ställen; Tiden bara springer iväg och man tycker inte ens att det är lite jobbigt! Bara vackert, ända in i själen! 

Love hade med sig egen mat, men smög sig fram lite försynt till där vi satt och låtsades tvätta sina tassar lite försynt. Vem vet vad vi eventuellt skulle råka ”tappa”… 😛

Ett par km senare gick leden ihop med Vildmarksleden.
Alltså, jag måste lägga till den på min ”to do-list”! Blev så sjukt nyfiken på att följa den, trots att jag visste att vi skulle vika av från den igen, lite längre fram. Den verkade välmarkerad och vi mötte ett par grabbar som hade följt den åt motsatt håll, med startpunkt Hindås.

De sista kilometerna av Stora Härsjöleden går längs östra sidan av Stora härsjön, bara ett stenkast från vattnet. Supervackert (även där) och där finns även ett ordentligt vindskydd för övernattning! Den allra sista biten går sedan på elljusspåret.

Som sagt; kommer lätt återkomma hit!
Bara underligt att jag inte har tagit mig hit tidigare… 🙂

 

5 kommentarer

  1. Underbara bilder! Har hört så mycket om Härskogen, men inte tagit mig dit. Kanske ett personligt mål för hösten?
    Har du hört talas om Skogsmaran Vildmarksleden? Sök på Facebook. Är ett lopp på 21 eller 42 km i början av oktober. Jag sneglar lite på 21-varianten.

    1. Jodå, jag hörde talas om den för (är det?) 2 år sen, när de öppnade loppet på nytt, efter många års uppehåll. Däremot har jag inte fått tummen ur och deltagit. I höst kan funka. Hm… 😛

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.