Fjällvandring Sälen – dag 2!

 Natten mellan lördag och söndag sov jag som en stock.
Inte konstigt med tanke på urladdningen och kroppens reaktion under fredagen. Jag kände mig rejält utvilad, men samtidigt lite ”märklig”. Var inte alls sugen på frukost, även om jag visste att jag behövde få i mig något och ”tvingade” i mig det. Sedan fick jag springa på toa ett antal gånger och fundera allvarligt på om jag verkligen skulle ge mig ut på fjället…?

Avboka i sista minuten?

Samtidigt kändes det dumt att hoppa över, när jag bara skulle vara i Sälen tre dagar och dessutom hade bokat in en socialgrej på lördag förmiddag. Det är klart att hälsan går först, men det kändes lite dumt att avboka med bara drygt en timmes varsel.
”Jag får ta det superlugnt bara och lyssna på kroppen!”, tänkte jag, packade mina grejer och tog bilen bort till högfjällshotellet.

Där satt Camilla på parkeringen och väntade, med sin hund Bonzo. 
Jag var, ärligt talat, lite pirrig i magen. Det där med att träffa människor IRL som man har haft kontakt med länge, via sociala medier…
Det hade jag dock inte behövt vara. En superhärlig tjej som var jättelätt att prata med. Inte var vi tysta särskilt många minuter sammanlagt. 😛

Kungsleden och Östfjället!

Camilla tog täten på stigen och vi gick längst östsidan på fjället. Passerade köarskalsfjället (lite halvt av misstag) då vi kom lite långt ut på ”kanten”, men efter ett tag kom vi fram till kungsleden och kunde följa den sista delen ner mot Östfjällsstugan.

Jag kände redan efter att ha gått ett par km, att kroppen kändes betydligt piggare än under gårdagkvällen och morgonen. Och ju fler km jag fick i benen, desto bättre mådde jag. Jättekonstig känsla, om jag ska vara ärlig. Det brukar ju faktiskt vara tvärtom; om det nu var så att kroppen var slutkörd?

Nere vid Östfjällsstugan fanns en fjällsjö och vi, tillsammans med många andra, valde att stanna där för en lättare matpaus. Och lät samtidigt hundarna leka av sig lite (mer). Vem kan motstå ett iskallt bad liksom? (Obs! Jag och Camilla…!) 😛

Efter rasten packade vi ihop och började traska tillbaka igen. Det fanns en del hjortron (tyvärr inte mogna) längs vägen. Jag måste verkligen åka upp till fjällen/norröver när det är hjortronsäsong, någon gång.

Tre tankar!

När vi hade hunnit gå en liten bit tillbaka emot högfjällshotellet, kom jag på mig själv att tänka på tre saker:

1. Jag hade börjat få sjukt mycket träningsvärk i rumpmusklerna! (Tack, kära Ulla-backen…)
2. Kroppen kändes, förutom träningsvärken, heeelt annorlunda den här dagen, än dagen innan. Snacka om dagsform.
3. Ska jag verkligen nöja mig med ”bara” 8-9 km?

En taggad Bonzo!

Samtidigt som det kändes aningens kort, hade jag gårdagen färsk i minnet och insåg nog ändå någonstans att det nog var klokt att inte pressa kroppen lika mycket igen. Att sluta när det kändes riktigt bra och minnas just den känslan! 🙂
Och njuta av sällskapet – Det blev en fantastisk dag på fjället!

6 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.