Golden autumn!

Naturen vet verkligen hur den ska göra för att få en att tappa andan.  

I fredags hade jag verkligen en ”down-day” och det var som om någon ville säga mig något. För när jag vaknade på lördag morgon var det strålande sol och mer eller mindre Maj-värme utanför.

Sänka tröskeln!

Att jag har haft en rejäl träningsdipp senaste halvåret-året, har nog inte undgått någon. Och även om jag senaste månaden har fått till, om inte mycket, men åtminstone regelbunden träning, är tröskeln att ta sig ut fortfarande extremt hög.

Jag känner mig orkeslös och trött större delen av tiden. 
Vissa gånger ger löpningen fortfarande energi (som jag är van vid), medan jag märker att den andra gånger tar energi. Något jag har svårt att acceptera då jag, historiskt sett, alltid har varit piggare efter ett pass.

När jag kom på mig själv att överväga soffan en SÅDAN HÄR DAG, insåg jag att jag var tvungen att rycka mig själv i kragen på något sätt. Allting utanför dörren badade i gyllene solstrålar och det var mer eller mindre vindstilla. Och här funderar jag på att stanna inne?! Nej, lägsta möjliga nivå på tröskeln. Att bara ta mig ut!

Jag bytte om och traskade iväg mot närmsta skog. 
Löpardojor och tights, men med inga som helst intentioner på att springa. Och det gjorde jag inte heller. Jag gick hela rundan på ca 6 km och jag valde att vara nöjd med det.

Den där lilla, lilla rösten längst bak i huvudet som undrade varför jag inte sprang, kvävde jag snabbt som tusan.

”- För att jag inte orkar springa idag. För att jag ville ut och SAMLA energi. Inte göra mig av med den. Good enough!” ❤

Har ni haft en bra helg?

9 kommentarer

  1. Exakt sådär är det ju, vi väljer vår inställning! Inte helt lätt alla gånger, men det är helt klart en mysigare känsla i hjärteroten om man väljer att vara nöjd och stolt ♥
    Kram och älsk på ljuvligt höstiga bilder!

  2. Inga fjäll, men annars är Icebug Experience klockren! 75 km på tre dagar längs med Bohuslänsleden, transport av packning, bra mat och en klass för folk som vill kombinera vandring och löpning. Kan du tänka dig något bättre för att hitta träningsmotivationen igen?

  3. Ibland är det promenad man behöver. Särskilt är det är så vackert i skogen, då hinner man ju uppleva det längre än om man hade sprungit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.