26 jul

Uppdatering

Hej ni! Hoppas ni förstår att det blir lite glest mellan inläggen nu för tiden, det är liksom alltid något annat att prioritera – om så bara en efterlängtad sovstund.

Hur går det för oss då? Först måste vi ta det självklara – så otroligt kär jag är i den har lilla människan. Det kom så direkt den här gången! Med Edith var det mer någon slags förundran och nyfikenhet över att det plötsligt var en liten människa här, medan nu vet man ju hur mycket plats den här lilla personen kommer ta i ens hjärta. Kan sitta och titta på henne hur länge som helst. Sedan har man ju inte riktigt lika mycket tid för det den här gången, men när Edith har somnat på kvällarna brukar vi har ett par timmar där jag bara ligger nära nära henne. Stryker över hennes mjuka huvud och pussar på henne. Luktar på bebislukten.

Okej, det var den härliga delen. I övrigt? Nej, alltså i övrigt är jag rätt under isen för tillfället. Har verkligen inte uppskattat värmen de här dagarna, blir helt loj i huvudet, och rätt låg. Känner mig instängd i att inte få bada och att gå runt och vara konstant sjöblöt i svett. Och nu verkar jag lyckats dra på mig något infektion också, för senaste dagarna har jag fått riktig feberfrossa, har otroligt ont i brösten kring amningen och bultande huvudvärk. Det med att någon slags sen baby blues slog till, gör att jag är ungefär en sekund från att gråta hela tiden. Av mycket oklara anledningar. Är bara så fruktansvärt less på att ha ont i kroppen! Känns som det vara många veckor sedan som jag var smärtfri. Vill bara ha en pigg kropp och hjärna tillbaka.

Nu sitter jag i alla fall på vårdcentralen så förhoppningsvis kan jag få något som gör det här bättre. Imorse efter ännu en gråtattack över min egen oduglighet och skörhet så bad jag att Jakob och Edith skulle planera något eget idag, så jag och lillan kan åka hem sen och inte behöva bekymra mig om att jag förpestar deras tillvaro också. Det ständiga dåliga samvete över att inte vara sitt vanliga glada jag. Att tillslut bara svara ”jag orkar inte” på varenda idé är det värsta jag vet.

Nej, jag hoppas få återkomma med muntrare stämning om ett par dagar. Men såhär kan verkligheten också se ut, kan vara nyttigt att få höra att den rosaskimrande bebisbubblan inte alltid är så glittrande. Jag fortsätter upprepa mantrat ”det blir bättre, det blir bättre”. Snart har lillan växt till sig lite så att man slipper noja sig över varje andetag, jag mår bra i kroppen igen, det är svalare ute och det finns rutiner. Det ser vi fram emot!

Under tiden hoppas jag att ni andra kan få njuta av sommaren!

19 jul

Säg hej till lillasyster!

Hon är här! Tisdag 11.01, en dag tidigare än beräknat, anlände hon mitt i högsommarvärmen! Framfödd av sin otroliga mor! Hehe förlåt, det var minst lika stor bragd förra gången men är bara så väldigt chockad över att det blev en vaginal förlossning så jag måste liksom bearbeta det några dagar.

Ska skriva mer så snart som möjligt, men hon är i alla fall ljuvlig med sina 3245 g och 50 cm, och bara sover och äter. Storasyster är mycket nöjd över ankomsten och klappar och pussar allt vad hon hinner! Men har också en hel del mammaabstinens så just nu försöker jag rodda återhämtning med allt vad det innebär, bebisgos, amning som inte är rolig såhär i början, systeruppmärksamhet, extremvärme (svala dagar, var är ni……) och ”akta bebisen när du hoppar” i en härlig kombination. Sa någon känsla av otillräcklighet? Tror jag håller värmen värst. TACK GUD för att vi har luftvärmepump hemma som just nu slungar ut kall luft i en aldrig sinande ström.

Hoppas ni har det bra så hörs vi snart igen med mer om förlossningen!

14 jul

Sommarlov

Jag är så glad över den här sommaren, att den blev varm så tidigt eftersom jag var lite orolig för att det bara skulle vara kallt och regnigt fram till bebisfödsel och att värmen skulle komma lagom till det att man var lite mer begränsad att hitta på saker. Ville att Edith skulle hinna få lite sommarlovskänsla ändå.

Så det blev! Och jag måste säga att vi verkligen har tagit vara på varenda dag sedan Jakob gick på semester, riktigt gediget sommarlovsprogram. Vi åker till stränder och badar, hänger med vänner, åker båt, mår gott. Skulle bebisen komma nu så känns det nästan som vi redan har hunnit uppleva alla sommaraktiviteter som vi brukar hinna med på de få soliga dagarna som är en sämre sommar. Lyxigt!

Jag och Jakob har till och med hunnit få vara på dejtnight där vi åt trerätters på Tages och bara njöt av att få sitta i lugn och ro och hinna prata om det som komma skall. Magiskt!

8 jul

Potträning

Här kommer ett inlägg med väldigt smal målgrupp, hehe, men för er ointresserade så kan ni snabbt bläddra vidare.

Vi har i alla fall börjat med projekt potträning! Visste inte riktigt hur det skulle gå, hon har länge suttit på pottan när man satt henne och ofta då kissat, och bajsa har vi också försökt pricka in där men hon har inte alls visat något tecken på att själv säga till eller vilja gå dit.

Så – i sommartid när vi nu är ute mycket och innan bebis upptar mycket tid så tänkte vi passa på. Och det har faktiskt inte varit några problem, alltså tro mig – vi är inte färdiga än men jag menar att det är väldigt lugnt att tvätta kläder och hänga upp när man ändå är ute. Inga soffor eller dyra plädar som drabbats.

Vi började med att hon fick följa och välja ett helt gäng med nya trosor, samt en klistermärkesbok med bondgårdsdjur som hon då får klistra in när det kommer kiss i pottan. Även Bolibompa-appen har varit väldigt bra att locka med när hon inte tycker sig ha tid att sitta på pottan.

I början var det flera olyckor under dagen, hon hann ungefär säga ”det kommer kiss” och så var kisset redan ute. Och framför allt kissades det ofta, tror hon var ovan och kissade säkert inte klart när hon kände att det kom i trosorna. Men ganska obekymrad över detta faktum. ”Edith måste byta trosor” var ungefär det som konstaterades.

Men så för ett par dagar sedan kom första dagen utan olycka! Allt hamnade i pottan/toan. Samma igår, trots utflykter och annat, men vi var helt enkelt bra i synk med när det var dags att sätta henne och jag tror också hon blivit bättre på att ”hålla sig” så att hon kan styra lite mer när hon väljer att kissa. Det blir ju typ bara fyra-fem pottbesök under en dag.

Så, ett bra steg på vägen men fortfarande ganska mycket beroende på oss föräldrar. Nu är nästa steg att hon förhoppningsvis säger till själv när hon behöver, men något säger mig att man ändå kommer behöva påminna rätt ofta. Men det känns då helt klart överkomligt och än fortgår projektet utan tanke på att avbryta det. Skulle vara rätt skönt att bara ha ett blöjbarn åt gången.

7 jul

Aktiviteter

Hej ni! Hur mår ni i sommaren? Visst känns det verkligen som sommar ändå, tycker vädret är trevligt även om det pendlar lite i kyla/värme.

Vi fyller dagarna med bondgårdsdagar, besök på Nimbys, båtturer, goda luncher, bad i poolen – jamen bara mått gott. Man behöver som små utflykter tycker jag, det blir ändå en hel del tid på stugan när man bara är.

Men det är onekligen så att det känns märkligt att vara i någon slags mitt-emellan-tid, kan typ inte alls förstå att det mitt i våra båtturer kan starta värkar? Så konstigt att plötsligt åka in till BB mitt i semestern, och att det ska komma en bebis?! Haha det känns faktiskt helt overkligt. Det är ju bara typ tio dagar kvar till bf så det kan faktiskt dra igång när som helst. Men under tiden så njuter jag av att ändå må så pass bra just nu att vi kan göra roliga saker med Edith. Vi kommer ju bli lite mer begränsade ett par veckor efter födseln så det gäller att passa på. Har också gjort en beställning med nått spel, pussel och målarbok så att vi ska kunna ha lite roliga nya saker att mysa med när vi kommer hem.

Idag ska vi strax vidare till Hantons för en heldag med pizzatävling, högrevsburgare och såklart – MATCH! Kan inte låta bli att bry mig ändå, skulle vara otroligt häftigt att få uppleva semifinal och då även antingen final eller tredje/fjärdematch. Uppvuxen som man är med en bror som hade ”sammandraget från VM 94” som favoritfilm på VHS.

Hoppas du har det bra!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)