26 jul

Cykel och vänner

Sommardagarna avlöser varandra och vi spenderar våra dagar med att växla mellan…

…våffelbesök på stugan med vänner,

…strandhäng på olika stränder,

…middagsgäster i form av Lina och Elin med familjer,

…och igårkväll cyklade vi in med min familj till stan och kände av festivalvibbarna. Åt mat, barnen åkte karuseller och sedan cyklade vi hem i sommarkvällen. Jakob åkte iväg på bastukväll och jag spelade spel med övriga familjemedlemmar. Härligt!

Och ni sommarälskare kan sluta läsa nu hehe, men i samband med att man märker att kvällarna börjar mörkna små, små stunder i taget så känner jag också ett sådant lugn över att hösten väntar. Det ska bli så mysigt med svala kvällar, blåbärsplock bakom huset, första brasan. Höstkläder och grytor. Mitt roliga jobb som jag tycker så mycket om, Jakob som ska vara helledig hela okt-dec och jag jobba 75 procent vilket innebär att vi kommer få vara lediga hela familjen mycket tillsammans (tänk julmånaden!). Men första delen av hösten är det halva veckor tillsammans med mina småtjejer. Underbart att vara med dem just nu!

Och när vi kommer tillbaka från stugan har jag bestämt att vi ska bygga en lekstuga, eftersom det är nu de är i perfekt lekstugeålder. Det märks att det är semester, när man börjar rita lekstugor och googla på inredning.

23 jul

Stranddagar

Signes födelsedag kom verkligen bara några dagar för tidigt, för sen slog vädret om och plötsligt är stranden det enda rimliga alternativet om dagarna. Och vi njuter av härlig sommarlunk. Efter gårdagens stranddag fick vi även svira om och åka på dejt, jag och Jakob. Otroligt härligt! Få sitta ute på Kiosken i ljummen sommarkväll och äta tartar, surdegspizza och tiramisu. Få prata med varandra! Och vara tysta också för den delen, det kan vara gott nog som småbarnsförälder.

Ungdomarna är iväg på äventyr så vi är ovanligt få som bor på stugan i veckan, därför passar vi på att bjuda in folk. Idag blir det våffellunch med ett gäng, och imorgon grillmiddag med ett annat. Fina dagar!

18 jul

”Sommarkalas”

Vi får inte glömma kalaset! Man hade ju kunnat tro att om man nu fyller år mitt i juli så borde värmen vara hyfsat garanterad men icket. Det hindrade inte oss, utan vi dukade upp med vimplar och ballonger inför gårdagens ettårskalas. Underbart att ha kalas här ute på stugan!

Vi bjöd närmaste familj och vänner, en del var bortresta men det blev ett härligt gäng! Vi körde på lunchkalas med kycklingtortilla och fikabord. Obligatorisk jordgubbstårta. Och när regnet började falla så tog vi vårt pick och pack och flyttade in istället. Underbara presenter också, i vanlig ordning.

Vilken härlig dag det blev!

17 jul

Ett år

Jag måste ju göra en regelrätt ettårsuppdatering också, och jag blev onekligen lite fnissig när jag läste om Ediths ettårsdag och hur jag kunde rabbla upp att hon kunde allt från djurläten till olika ord, till ”trick” som vi hade lärt henne. Hon var otroligt lättlärd minns jag.

Det blir inte riktigt samma uppradning för Signe, haha, men hon är underbar ändå! Och vissa saker kan hon faktiskt, hon går för fullt, pekar och säger ”där” om man frågar var något är, kommer och tar en i handen när hon vill gå någonstans eller kommer med sina skor. Hon säger mamma och pappa, men mer som ljud och inte så mycket på beställning eller ens att hon vet att det betyder något.

Och hon är väldigt nöjd. Tillfreds, bara hon får promenera runt och pyssla på. Gosar gärna med dockor och mjukisdjur, och vill gärna vara go med både kramar och pussar. Ber man henne trösta dockorna så skakar hon på kroppen medan hon gosar, och ber man henne mata så tar hon någon liten leksak som hon för till dockans mun.

Äter för det mesta vanlig mat, allt är gott! Sover utan välling på nätterna numera, även om hon fortfarande kan vakna till på natten och behöva sövas om. Har förlängt mornarna till närmare sju igen nu också, jämfört med när vi först kom på stugan och det var morgon 05 typ.

Imorse sjöng vi för henne och kom med ballonger och paket. Helt obrydd om paket, både öppning och innehåll, men glad ändå. Känner verkligen att tiden går fortare med barn två så jag vill liksom dokumentera och skriva lite extra så att jag kommer ihåg. Vet ju att jag snart kommer sitta och åh:a över hur liten och gullig hon var. Och nu är vi nu.

Som vi älskar henne. Vår gosiga, gulliga lillis i familjen. Grattis på 1 års-dagen!

17 jul

För ett år sedan

Idag är det Signes första födelsedag! Ett år har gått sedan vi förra sommaren gick och väntade ute på stugan, sedan åkte ut och in från förlossningen och tillslut föddes hon, vår älskade lilla lillasyster som var så självklar från första början.

Det är med blandade känslor jag läser förlossningsberättelsen, det känns helt surrealistiskt att det är oss jag läser om. Känner liksom blandad ångest, stolthet, kämparglöd och blir samtidigt rörd. Tänk, att det var just hon som kom till oss. Och tänk att jag klarade att föda ut henne! Vilken bragd. Hehe.

Alltså hur liten var hon inte. Älskade lilla kropp. Minns hur Jakob och Edith åkte iväg på någon av sina utflykter medan vi stannade inne i svalkan, och jag vara låg och tittade på henne. Pussade på lilla ansiktet.

Och nu vandrar hon omkring i sina sneakers och nya skor. Och är bara en liten klump av gull.

16 jul

Sommarhälsningar

Här blev det tyst, det kan tyvärr inte hjälpas såhär ungefär i mitten in i vår långa sommarledighet. Hur har ni det i sommarkylan? Ja, för någon direkt värme kan man ju inte tala om än, ibland gnistrar det till en dag eller två och man vågar sig ut med filtallriken i morgondimman. Men det gör mig inte så mycket, jag som ju inte är någon värmedyrkare som ni ju alla vet.

I måndags kom vi hem från en dryg veckas tågresa till Göteborg (mer om det i ett annat inlägg), och de här två dagarna har gått åt till att packa upp och förbereda inför morgondagens ettårsfirande. Så väldigt mysigt att få bjuda ut på kalas här på stugan!

Vad gör vi som mest då? Ja ni, låter dagarna rulla i maklig semestertakt. Nåja, så makligt som det nu går med två små damer. Alltså, hur njutit måste det inte ha varit att vara här innan vi hade barn? Förflytta sig mellan soffa/solstol/hängmatta, ta en hel Sims-dag framför brasan när det regnade, stå och baka bullar i timmar med Sommar i P1. Se ikapp alla serier man inte hunnit se, se Sommar med Ernst, läsa oändligt med böcker. Jag tror på allvar jag skulle kunna hålla mig sysselsatt i veckor utan att bli rastlös.

Äh, det är såklart underbart att ha sommarlov med barnen också. Bara inte riktigt…. lika vilsamt.

Vi har haft lekbesök, bland annat av Martin och Herman. Lek, fika, bad och obligatorisk pastasallad till lunch.

Vi åker vattenskoter.

Leker med vattenlandet.

Äter surströmming (jag hör dessvärre till korv-ätarna).

Nu ska jag slå in paket, imorgon har vi en ettåring i huset!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)