Löpningen som ventil!

Oftast springer jag för att jag är vill. Men vissa gånger mest för att jag kan eller behöver.
Som t.ex. när jag är frustrerad, arg eller ledsen. Att ha löpningen som ventil hjälper verkligen. Och de gånger under det senaste året som jag har orkat springa, utan att bli helt energilös (vilket har varit mitt bekymmer) har de tungarna dagarna blivit betydligt lättare!

Fysisk ansträngning – Ett sätt att undvika?

För er som följer mig i andra sociala medier, vet kanske att jag har var på begravning igår.

Att jag har sprungit både i förrgår och igår är nog ingen slump! (Särskilt med tanke på hur ofta jag har sprungit i övrigt, senaste tiden…)
Jag använde mig av löpningen för att dämpa ångesten. Även om en liten röst i mitt huvud viskar:
”- Du borde lära dig att hantera känslorna, istället för att ”tvinga dig” själv till någon typ av fysisk omfokusering”. Men samtidigt känner jag att det måste få vara ok att flytta fokus. Att undvika (?) I alla fall ett litet tag.

Hur ser ni på löpningen?
Använder ni er av det, även när/om ni inte springer ”glada pass”?

 

 

6 kommentarer

  1. För mig är löpningen ett jätte bra sätt att ”släppa på ventilen” och hantera en jobbig dag på jobbet, eller om jag är arg/ledsen över något. Efteråt kan jag se problemet och kanske finna en lösning. Om inte så mår jag oftast bra efteråt i alla fall 😉
    Helena.

  2. Ja, men ja!! Jag kommer ihåg december 2016 när jag sysslade med lågpulsträning och mormor var väldigt sjuk och senare dog. Samtidigt var vår ena katt också dålig och det hela blev bara för mycket. Jag sprang som jag aldrig gjort tidigare och struntade fullständigt i pulsen. Hellre hög puls än tårar

  3. Jag förstår till full och blir ganska ordentligt avis. För tyvärr tar mina nerver ut all ork. När jag borde springa för att få energi, när något hänt eller man behöver skjuta något ifrån sig och få pausa, då kan jag knappt lyfta fötterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.