Mina mål med löpningen 2020!

Det här året har inte ens avslutats, innan jag blickar framåt.
Jag som väldigt sällan blickar framåt när det gäller träningen. Sjukt ju!

Vad betyder löpningen för mig?

Jag är en person som springer mycket på känsla. Som inte håller mig till något träningsschema. Definitivt inte på detaljnivå (t.ex. idag ska jag springa intervaller som ser ut så här, distanspass på torsdag och lugnt långpass till helgen).

Men inte heller på helhetsnivå (såsom; ”den här veckan ska jag springa tre gånger och styrketräning två gånger). Nej, det är mer så här:

”Vill /orkar jag träna idag?”
– Nej? Då blir det vila.
– Ja? Då tränar jag det som jag är sugen på för dagen.
– Kanske? Peppar mig själv och tänker ”Det är ok att köra endast 2 km löpning, eller ett superlätt styrkepass”. När jag väl kommer ut/dit kan det blir långpass eller ett tungt benpass av ”misstag” bara för att knoppen är så jäkla lättlurad!

Borde man inte ha ett träningsupplägg?

Jo!
Eller nej.
Jag tror att det är oerhört individuellt. Vad man går igång på och varför man tränar. Själv har jag testat att ha ett fast träningsschema vid ett par tillfällen. Och varje gång har jag insett att träningslusten dör fullständigt. Det känns som ett tvång och det slutar med att hela kroppen (och knoppen) låser sig istället.

För en annan person kan ett träningsupplägg vara ett måste!
Om man tänker (liksom jag): ”Vill/orkar jag träna idag?” och svaret ALLTID är nej, så kan det definitivt underlätta att ha ett schema och bara följa det, utan att fundera. Just do it, liksom!

Mina mål med löpningen 2020!

Året som kommer då?
Det är nästan så att jag har chockat mig själv. I och med känslan av att struktur dödar min träningslust, har det även resulterat att jag sällan springer lopp. Prestationsångesten (som jag inte ens vet vad den kommer ifrån) gör att det mest känns jobbigt.

Vad gör man då?
Jo, tydligen anmäler mig sig till, inte ett, utan TVÅ halvmaror?! Joråsåatt… ?

.

I April blir det Österlen Spring Trail och i Augusti kör jag ett lopp jag kikade på redan förra året, men inte vågade testa; Jönköping Halvmaraton!

Vägen dit?
Jag kör på som vanligt. Enbart lustfylld träning. (Och jodå, även intervaller kan vara lustfyllda. Om jag är sugen på det). För jag vet att det upplägget funkar för mig!

Ses vi vid något av loppen?

.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.