Träningsveckan som varit!

Självklart finns det dagar då jag väljer att ta det lugnt, just för att jag känner att jag behöver det. Eller att jag tar en oplanerad vilodag, för att jag helt inte har lust att träna. För sånt är faktiskt ok! Så länge jag inte ställer in alla träningspass pga att jag känner mig omotiverad.

En tanke slog mig häromdagen; Det är lustigt hur kroppen vänjer sig.
Jämför jag orken och träningsmotivationen nu, jämfört med för bara något år sedan, är det som natt och dag! Det känns faktiskt lite märkligt att tänka tillbaka och undra hur det kan komma sig, att det skiljer så mycket? Vilka faktorer som egentligen spelar in (även om jag har en aning).

Träningsveckan som var & träningsvärken from hell!

Senaste veckan har jag fått till två löppass, varav ett med riktigt bra känsla. Och den där struliga vaden tycks (som sagt) ha återhämtat sig. Med hjälp av lite stretch, tåhävningar och foamroller.
Jag fick även till ett styrkepass, där jag körde utfall för första gången på, jag vet inte när. Därav träningsvärken som fortfarande (!) håller i, 4 dagar senare! Helt galet ju!

En annan svaghet jag har!

Och om man nu ska passa på att stärka upp sina svagheter (på tal om de fruktade utfallen);När sonen hade simskola i fredags, passade jag på att simma. Bara så ni förstår; Jag…simmar…aldrig…! Aldrig!
Det är inte mitt rätta element. Inte så att jag är dålig på det (faktiskt). Jag simmar t.o.m. ganska snabbt, fast jag bröstsimmar snabbt alltså. Försöker jag crawla ser jag ut som en valross som inte vet vad som är upp eller ner.

Tanken var från början; ”jag simmar lite lugnt under tiden”.
Fast det är ju inte alltid saker och ting blir som man har tänkt. Kombon av pannben, frustration över två barnfamiljer i motionsbanan (*morr*), plus världens långsammaste pensionär, gjorde att jag plöjde fram i vattnet! I mina mått mätt.
När sonens lektion var slut en halvtimme senare, var jag det också. Slut alltså… Resultatet: 1250 meter in på simkontot och en fullständigt en chockad kropp!

Veckan som kommer bjuder nog också på kroppchock…
Mer info dyker upp inom kort! HELP! ?

.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.