Tvetydigheten – Att vilja ha semester, men ändå längta efter rutiner!

Det är kanske jobbigt att höra (för en del; inte alla), men det är många därute som börjar jobba snart. Som kanske började redan den här veckan, men framför allt nu på måndag. Själv är jag ledig ytterligare nästan två veckor och jag är faktiskt lite kluven, om jag ska vara helt ärlig.

Tycker om rutiner!

Dels är jag en person, som i grund och botten, uppskattar vardag och rutiner. Som alltid har trivts med mitt jobb och som istället för att längta efter helgen, försöker ta tillvara på de små glädjeämnena varje dag.
Jag skrattar t.ex. ofta på jobbet, vilket jag delvis kan tacka världens bästa arbetskamraterna för. De där ”märkliga” människorna med samma sjuka humor som jag. (Hur tusan hamnade vi på samma arbetsplats, allihop)?  😛

Letar efter fasta punkter!

Med det sagt inser jag att jag, just nu, uppskattar rutiner extra mycket. Även om ledighet är skönt på många sätt, har jag märkt att jag blir rastlös och otroligt trött på samma gång. Jag känner, att just i år, ger inte semestern samma energi som den brukar göra. Den tar energi.

Och efter allt som har hänt första halvåret och med alla tankar som har snurrat (och som fortfarande snurrar) behöver jag fasta punkter. Jag vill ha rutiner. Bara för att hitta det där lugnet. För att få ny energi!

Någon som känner igen sig…?

 

8 kommentarer

 1. Ja så kan jag också känna. Rutiner är skönt. Jag gillar att skapa rutiner och få vardagen att funka, känns lite som när man lägger pussel, tillfredsställelsen när alla bitar äntligen passar 😊 Den ostrukturerade ledigheten kan visserligen vara skön, men bara i lagom doser.

 2. Jag känner igen mig, jag gillar rutiner, ordning och reda…ett inrutat liv får mig att fungera. Men när min semester kommer vill jag vara ”vild” 🙂 det tar nästan halva semestern innan jag slappnar av. Just nu är jag inte beredd, mentalt, att börja jobba men det kommer…..
  Kram

 3. Känner igen mig trots att jag inte haft någon separation eller annat jobbigt som ”stört”. Gillar att vara ledig men det här med långledighet är inte riktigt min grej. Också är jag lärare med dryga 7 veckors ledigt _varje_ sommar ;).

 4. Jag älskar semester men vill inte se dagarna bara rinna förbi utan att jag gör något. Vill planera mina dagar och hitta på saker. Små projekt liksom. När familjen var borta satsade jag allt på att unna mig lyxiga dagar. Springa långt och fika kunde ta nästan en heldag. Som att gå till jobbet liksom. Att bara gå och driva är inte min grej. Jag vill ruta in även om jag rutar med andra grejer och njuter mer!

 5. Rirkner, jag älskar det! Så magiskt…på alla sätt… ledighet i all ära, men det gäller att försöka hålla sig till rutinerna ändå…

 6. Sista semesterveckan börjar på måndag! Drar vidare på roadtripen imorn bitti med att korsa landet och hälsa på hos min bror innan jag kommer hem igen.

  Den här resan, norr över – är bland det bästa på länge 🙂 Fick dessutom besök av en kompis som dundrade ca 50 mil hit för att umgås ons-lör.

  Struktur i vardagen var det, jag gillar ju med mitt jobb och att ha att göra varje dag. Det tog ett tag att komma in i semestervardagen – precis som vi pratade om, men sen har det bara varit fint Nu har jag iofs inte varit på hemmaplan så mkt…spelar in för min del. Är jag hemma och ledig, med noll planer, så blir jag sjuuuukt rastlös.

 7. Jag säger som bl a Anna ovan. Har inga problem med att vara ledig utan skapar rutiner direkt. Trots att jag gör mycket oplanerat. Tex yogar jag varje morgon, ser till att träna varje fm och oftast även på em. Äter och sover hyfsat regelbundet och ser till att liksom ha något litet ytterligare projekt varje dag som skapar regelbundenhet. Det fina är ju att man bestämmer helt själv! Kram och njut duktigt!

 8. Jag har ångest över att jag börjar jobba om en vecka. Samtidigt som jag saknar kollegor och pensionärerna. Jag är väldigt kluven. Det är skönt att vara ledig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.