Det krävdes tydligen en sibirisk vinter?

I hjärta och skäl är jag en löpare.
En löpare som njutspringer. Gärna långsamt och länge och som stannar för att fika eller ta en bild. Huvudmål: Att bara insupa naturen. ?❤

Hemliga cykeldrömmar!

Sedan har jag regelbundet även drömt mig bort en stund; Bland cykelbloggar, så som t.ex. Helena, Jessica och Elna; Jag läser om racer, hybrider, fatbikes, MTB, vita (?!) strumpor, bib, kedjeolja och däckbyten.
Och jag vet att jag en dag kommer att köpa cykel och njuta av stigarna på samma sätt som nu, fast på två hjul. Det dröjer lite bara.

”Varför äger inte jag ett par längdskidor?”

Däremot har jag faktiskt aldrig varit en person som (allvarligt) har funderat på längdskidor. Någon enstaka gång i tonåren åkte jag och även någon gång efter det, men de senaste åren har det mest blivit utförsåkning.

Jag älskar däremot att titta på längdskidor det på tv och har alltid gjort! Och jag är framför allt sjukt imponerad av deras fysik! Men där har det liksom stannat. Jag själv på skidor? No, no.

Förrän nu. Det är nog en kombination av OS, alla skidbilder på sociala medier och vädret (eller ska vi kalla det urkraften?!) att göra.
Det är kallt, vitt, torrt, gnistrande och vackert som fan! ? (Och ja just det, ytterligare lite kallare på det…)

Så när jag, på väg hem från jobbet, susar förbi åkrar och ängar och ser den helt orörda snön och solens reflektioner i densamma, blir jag så galet sugen! I flera veckor har jag tänkt:
”Men VARFÖR äger jag inte ett par längdskidor?!?” 

Det är inte alltid lätt att vara sig själv till lags. Eller hänga med i svängarna, för den delen. Även om (eller kanske just på grund av att?) det är ens egna (svängar). ?

Har du, någon gång, plötsligt blivit sugen på att testa något nytt/oväntat? 

 

9 kommentarer

 1. Men visst är det galet! Kallt, snö och is och så åker man inte skidor! Har inte åkt sedan jag var typ fjorton eller nåt.
  Men till helgen ska jag nog åka skridskor på en sjö! Hoppas jag.

 2. Samma här – aldrig lärt mig att åka längd, äger inga lagg o prylar för det och inte gjort i vuxen ålder. MEN – det är inte försent, säger de som vet 🙂

 3. Jag sparade ihop 5000 kr på ett särskilt konto precis när jag blev ensamstående med mina två stora barn. Målet var att göra något ”vettigt” av vintern och inte bara gå och längta efter sommaren. Det har blivit 3 tjejvasor och 2 öppetspår och 2 fina skidresor med ett stor tjejgäng. Det kändes otroligt knasigt att satsa en sådan grej på bara mig när egentligen det mesta alltid gick till barnen men det förändrade min syn på vinter och snö för alltid! Rekommenderas. Jag planerar skidåkning i helgen.

 4. Many times! Om man nu kan kalla det ”galet”.
  Fallskärmshoppning var kul. Men dyrt och krångligt i längden…
  Långfärdsskridskor – njae. Inte min grej
  Samma med utförsåkning.
  Simning däremot! DET blev min grej. Och swimrun.
  Hyr ett par skidor vet jag! Så kan du testa! Och slipper undra om det är ”din grej”. 🙂
  KRAM

 5. Det är inte så att ni har ett sportotek eller Fritidsbank i dina krokar? Då kan du låna utrustning kostnadsfritt innan du investerar i egna grejer! Säger hon som tänkt låna längdskidor i fyra veckors tid men inte kommit till skott. Men i helgen kommer det ske! (Inte åkt på 10 år men precis som du har en en längtan väckts av väder och OS!)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.