Höga berg och djupa dalar!

Ibland vill man bara att någon ska säga till en vad man ska göra!
Igår var en sådan dag. Först hade jag lite funderingar på att köra ett löppass utomhus, men insåg att det var rejält mycket kallare än häromdagen (Då jag ändå höll på att dö frysdöden)! ❄

Kanske borde det ”naturliga” valet varit någon typ av intervall- eller fartlekspass på löpbandet. Men kände att nej, guuud vad tråkigt.
Styrketräning då? Trots att jag inte har kört något styrkepass sedan marklyften senast, hade jag ingen inspiration till ett vettigt pass. Det var då jag på den brillianta idén – Spinning! Då slipper jag ju tänka själv. Någon som säger åt mig vad jag ska göra. Perfekt! Eum…

Det hade kunnat vara perfekt…

…om det inte var så att jag inte kört särskilt mycket kondition sista tiden. Inte på ett år kan väl man säga. Bara sporadiska lugna, distanspass egentligen. För att göra en lång historia kort – Min kondition är inte där den en gång var.

När jag sitter där på spinningcykeln inser jag; Dagens upplägg är långa intervaller. Drygt fem minuter långa; Uppför. 5 stycken ”berg” som vi ska över. Jahopp… ”Tackar”?! 😂

Hej mjölksyratröskel!

En lååång uppvärmning och sedan drog det i gång. Det var ju bara att försöka bita i. En smal balansgång mellan att inte fega, men samtidigt inte ta ut mig såpass mycket att jag riskerade att kräkas eller svimma någon gång under de fem intervallerna.

”Fem”…? Jag inser att det inte låter mycket, men det kändes som en evighet!
Som en lång etapp bland bergen, i Tour du Fucking France?!
Märkligt nog kände jag mig grymt stark någonstans på mitten. Lite oväntat, för jag brukar vanligtvis känns mig som starkast, när jag kan räkna ner på slutet.

Det är nog bara att inse att inget längre är som ”som vanligt”, när det kommer till min träningsform. Varken fysiskt eller mentalt. 😛

Hur går det för er med träningen? Flyt eller oflyt?

 

4 kommentarer

  1. Jag går 1-2ggr/vecka på vattengympa, så man får väl säga att jag har ”flyt”😂. I övrigt är det rätt bedrövligt. Gymmet jag går till just nu är rätt sorgligt dåligt och konditionsträningen är i stort sett obefintlig pga knärehab efter skidresan. Här är både is på sjöarna och perfekta konstsnöspår i år, men jag kan ju inte åka nåt just nu.

  2. Huuuuu spinning av allt du kunde göra 😂😂😂😂 det går bra med min träning, så glad för gymkortet så jag slipper träna ute i ur och skur.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.