Mitt Januari!

Ja alltså, vad ska jag säga som jag inte redan sagt  (* förmodligen massor)…
Mitt träningsjanuari var väl sådär, för att uttrycka det milt. Som ni, åtminstone delvis vet, har det varit mycket i mitt liv de sista månaderna; på alla fronter. Vilket gör att varken orken eller lusten har funnits.

Att skilja på trötthet och trötthet.

Visst kan träning i vissa fall ge energi, men jag har verkligen känt att ”där” har jag inte befunnit mig den sista tiden. Jag har känt mig trött i både kropp och knopp, vilket i sin tur har gjort att jag har sovit katastrofdåligt. Det är först under senaste veckorna, som jag (äntligen) har lyckats får hyfsat med timmar på sömnkontot.

Att lyssna på kroppen har istället blivit mitt mantra.
Vilket innebär att jag åtminstone har fått till några träningspass, de dagar jag har haft energi till det. Och jag har räknat in raska promenader som träning (vilket jag inte gör annars).

Det blev i alla fall 6 stycken träningspass, varav två av dem var löppass. Lite är bättre än inget, tänker jag.

Hälsa handlar inte alltid om träning.
Det kan även innebära att vara snäll mot kroppen!

 

5 kommentarer

  1. Just det!! Hälsa handlar inte alltid om träning. All rörelse är bättre än ingen rörelse så jag tycker att du ska vara nöjd med det du gjort och gör 😘 Ha en finfin helg Kram

  2. Det är sant som du skriver och viktigt att lyssna på kroppen ju! Jag har också haft lite av en träningssvacka och inte känt mig motiverad nog att göra något åt det, antagligen var det kroppen som sade mig något.
    Och är det mkt annat som pågår i livet är det kanske inte tvinga sig till träning som är den bästa medicinen… :O

  3. Helt rätt tänkt! Hälsa handlar absolut inte om att klämma in många tuffa pass. Ibland orkar man inte träna. Då funkar promenader och andra lugnare aktiviteter också bra. Om man nu orkar det…. Vila på du!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.